Αν περνάς μαθήματα, έχεις και… στέγη

Εικόνα του άρθρου Αν περνάς μαθήματα, έχεις και… στέγη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2019, 17:47

Η προϋπόθεση του 50% περασμένων μαθημάτων, καθώς και της πλήρους εξόφλησης του ενοικίου στις κατοικίες, για τους αιτούντες-σες για ένα από τα 864 δωμάτια που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνωνμ δημιουργεί αντιδράσεις.

Η Πανσπουδαστική με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «στόχος τους είναι βγάλουν περισσότερους φοιτητές εκτός εστίας με αιτιολόγηση ότι δεν πληρούν κριτήρια . Έτσι καλύπτουν και το κενό των λίγων θέσεων ,ενώ ταυτόχρονα με εκβιαστικό τρόπο αναγκάζουν τους φοιτητές να πληρώσουν το απαράδεκτο χαράτσι των 45ευρώ μηνιαία».

Προσθέτει επίσης ότι «η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ασφαλτοστρώνει τον δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλοντας πιο ενορχηστρωμένη ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των ιδρυμάτων και προσαρμογή του περιεχομένου σπουδών, της έρευνας με βάση τη κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων και όχι με γνώμονα τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας».

Τέλος, καλεί στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 26/8 στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου και ζητάει τριμερή συνάντηση Δήμου-Περιφέρειας-Πρυτανείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back