Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περισσότερα τραπεζοκαθίσματα όπου είναι εφικτό

Εικόνα του άρθρου Περισσότερα τραπεζοκαθίσματα όπου είναι εφικτό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2020, 15:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η πρωτοβουλία προκύπτει μετά τις οδηγίες βάσει των οποίων πρέπει να λειτουργούν εστιατόρια και καφέ από 1η Ιουνίου (αποστάσεις 2 μ. από τραπέζι σε τραπέζι κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση, η παραχώρηση αυτή θα γίνει σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πολιτών.

Για τις περιπτώσεις όπου δεν είναι η εφικτή η παραχώρηση περισσότερων τετραγωνικών, ο Δήμος θα προχωρήσει στον καθορισμό συντελεστή μείωσης επί των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων, ώστε να επέλθει αντίστοιχη μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας εντός της εβδομάδας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Καφέ- Μπαρ Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων, ώστε να συζητήσουν την «επόμενη μέρα» του κλάδου και τα περιθώρια άλλων πρωτοβουλιών στήριξης από τον Δήμο.

Σημειωτέον ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με επιστολή του προς τον Δήμο, έχει ζητήσει απαλλαγή πληρωμής των τελών κάλυψης όλων των κοινοχρήστων χώρων για το 2020, όπως και μείωση ή απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών.

Κατά τα άλλα, ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει γνωστό ότι επεξεργάζεται νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως και ενέργειες εξωστρέφειας της περιοχής μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3