Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περίπατος στα μνημεία της Κόνιτσας

Εικόνα του άρθρου Περίπατος στα μνημεία της Κόνιτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2018, 16:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναν «φωτογραφικό περίπατο στην Κάτω Κόνιτσα» διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, σηματοδοτώντας τη λήξη της ομαδικής περιοδικής έκθεσης «Φωτο-Ματιές στο Μουσείο» που φιλοξενήθηκε για δύο μήνες στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Ο περίπατος θα γίνει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 17:00 από τη γέφυρα του Αώου. Αφορά δε περιήγηση στους δρόμους και τα μνημεία της ύστερης οθωμανικής περιόδου του αρχαιολογικού χώρου Κάτω Κόνιτσας, με τη συνοδεία των επιμελητών της έκθεσης, από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, καθώς και μελών των ερασιτεχνικών ομάδων «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων», «Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»-ΦΩ.Σ.Π.Ι., «Φωτογραφιστές» και «Φωτόραση-Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας». 

Η θεματική αυτή βόλτα θα καταλήξει στο συγκρότημα του τζαμιού Σουλεϊμάν και ειδικά στο αναστηλωμένο, από το υπουργείο Πολιτισμού, μουσουλμανικό σχολείο στους χώρους του οποίου λειτουργεί, από το 1998, μόνιμη φωτογραφική έκθεση με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα και τα μνημεία (οικισμούς, εκκλησίες κ.λπ.) της ευρύτερης περιοχής, από την απώτατη προϊστορία έως τα τέλη του 19ου αιώνα.
Σε περίπτωση βροχής η δράση θα διεξαχθεί μόνο στο κτίριο της Φωτογραφικής Έκθεσης Μνημείων Κόνιτσας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 26510-01051 και 26510-01075 (Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων) και 26550-22298 (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back