ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιμένοντας τους Ολλανδούς

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τους Ολλανδούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2018, 19:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στον Δήμο για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ολλανδία, όπου η αντιπροσωπεία, από τις 10 ως τις 14 Νοεμβρίου, συναντήθηκε με φορείς τουριστικούς, επιχειρηματικούς, της αποδημίας κ.α.

Το ταξίδι σε Άμστερνταμ, Χάγη και Ουτρέχτη ήταν το τελευταίο στη σειρά των προωθητικών επαφών για την ενίσχυση του «τουριστικού προϊόντος» της Ηπείρου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου με την Περιφέρεια και την Ένωση Ξενοδόχων.

Η ικανοποίηση δεν αφορά μόνο τη δημοτική αρχή, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και ο σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Γιάννης Εμμανουηλίδης δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Στην Ουτρέχτη έγινε εκδήλωση-παρουσίαση της Ηπείρου ως προορισμού, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Στην εκδήλωση πήραν μέρος επαγγελματίες, δημοσιογράφοι κ.α.

Ειδικά οι τελευταίοι εκπροσωπήθηκαν μαζικά, από μέσα που ειδικεύονται στον τουρισμό. Το γεγονός προβλήθηκε με live streaming  στη σελίδα I Love Griekenland, από τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Γιώργο Συριόπουλο.  

Εκτός από τους κ.κ. Γκόλα και Εμμανουηλίδη, στο ταξίδι συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας, επιχειρηματίες - εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι συζήτησαν με ολλανδούς συναδέλφους τους το «αρκετά θετικό ενδεχόμενο της επικείμενης επίσκεψης ολλανδών τουριστών» στην Ήπειρο και τα Γιάννενα, μέσα στο 2019.

Επιστρέφοντας στα Γιάννενα, ο κ. Γκόλας μίλησε για μια «επιτυχημένη αποστολή εξωστρέφειας» στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχή.

«Πολύ θετικό είναι πως ήδη ορισμένοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή γύρισαν με ‘κλεισμένες συνεργασίες’», σημείωσε ο κ. Γκόλας.

Ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι η επίσκεψη ήταν «άκρως επιτυχημένη» και πως «αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με πνεύμα συνεργασίας τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και για τον τουρισμό».

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Trekking Hellas συμμετείχε στην προωθητική δράση «100 Ολλανδοί Bloggers@100 ελληνικούς προορισμούς» του γραφείου ΕΟΤ των κάτω χωρών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back