Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφερειακή Ένωση Δήμων: 25.000 ευρώ για tablet σε μαθητές

Εικόνα του άρθρου Περιφερειακή Ένωση Δήμων: 25.000 ευρώ για tablet σε μαθητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2020, 19:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) για τη συμμετοχή των μαθητών από οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα, στα μαθήματα των σχολείων τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης, θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κ. Καμπουράκης, ο οποίος περιέγραψε το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτρονικών συσκευών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΔ, σε ένα σύνολο 40.603 μαθητών σε όλη την Ήπειρο, στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, έχουν καταγραφεί ελλείψεις που ανέρχονται συνολικά σε 3.665 συσκευές (η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει τις μικρότερες ελλείψεις, σε ποσοστό 3,7%, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12,4%, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων 10% και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας 10,14%). Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, η σύνδεση με ίντερνετ δεν είναι και η καλύτερη.

Για την αγορά tablet η ΠΕΔ Ηπείρου θα διαθέσει 25.000 ευρώ, ενώ ένα διαφορετικό κονδύλι ύψους έως 5.000 ευρώ, θα διατεθεί για συνδέσεις mobile internet. Ο αριθμός των tablet που θα αγοραστεί, εκτιμάται ότι θα είναι από 200 έως 250.

Για την κατανομή των tablet θα έχουν την ευθύνη οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από κοινού με μια τετραμελή επιτροπή της ΠΕΔ, απαρτιζόμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back