ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για τα Τέμπη

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για τα Τέμπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2023, 20:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών, εκφράζοντας τη θλίψη του για τα θύματα. Το ψήφισμα μεταξύ άλλων ζητάει «εντοπισμό και την αντιμετώπιση σε ταχύτατο χρόνο  των μηχανισμών και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκάλεσαν και προκαλούν καθυστερήσεις σε δράσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και της λειτουργίας των δημόσιων δομών» μια διατύπωση πάρα πολύ γενική που «χωράει» κυρίως το κυβερνητικό αφήγημα των τελευταίων ημερών. 

Επίσης, ευθυγραμμίζεται με την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υποστηρίζει «η τραγωδία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και ότι η διαλεύκανσή της μπορεί και θα  γίνει μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη». Η Ένωση προ ημερών κατήγγειλε την «εκμετάλλευση από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος». Η μειοψηφία της Ένωσης κατήγγειλε και την παρέμβαση του πρωθυπουργού ως παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών.

Το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει:

 

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εκφράζει την οδύνη του για την  τραγική απώλεια των δεκάδων ανθρώπινων ζωών στο τραγικό σιδηροδρομικό  δυστύχημα των Τεμπών.
Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Ζητά από την Πολιτεία να στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.
Ζητά  την άμεση  διερεύνηση σε βάθος των αιτιών που προκάλεσαν και δεν  απέτρεψαν την τραγωδία και την απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο.
Ζητά  τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σε ταχύτατο χρόνο  των μηχανισμών  και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκάλεσαν και προκαλούν  καθυστερήσεις σε δράσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και της λειτουργίας  των Δημόσιων Δομών.
Ενώνει τη φωνή του με την Ένωση Δικαστών και  Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία δεν προσφέρεται για  πολιτική εκμετάλλευση και ότι η διαλεύκανσή της μπορεί και θα  γίνει  μόνο από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την  τραγωδία, μένει σταθερή στο αίτημά της για σύγχρονη και ασφαλή  σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα».


Στη συνεδρίαση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, καθώς και για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3