ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Κάνει λόγο για «ηχηρές απαντήσεις»

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Κάνει λόγο για «ηχηρές απαντήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2022, 11:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «πλήρη δικαστική δικαίωση» όσον αφορά τους χειρισμούς της στη μεταφορά του υπολείμματος από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων κάνει λόγο η Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως ανακοίνωσε, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, κρίθηκε ότι η μεταφορά του υπολείμματος με Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγά είναι παράνομη. Η απόφαση εκδόθηκε επί αίτησης οικονομικού φορέα της περιοχής ο οποίος στράφηκε κατά της Περιφέρειας Ηπείρου αμφισβητώντας τη νομιμότητα της μεταφοράς του υπολείμματος αποκλειστικά με Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ).

Η Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνει ότι της απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί ίδια κρίση από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) επί προσφυγής του ίδιου φορέα.

«Προγενέστερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιληφθείσα αιτήσεων του ίδιου οικονομικού φορέα και φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης έκρινε ομόφωνα ότι η αρμοδιότητα της μεταφοράς του υπολείμματος ανήκε αποκλειστικά στην Περιφέρεια που το μετέφερε με μηδενικό κόστος για όλους τους πολίτες της Ηπείρου. Οι απαντήσεις στις επικρίσεις και τις συκοφαντίες που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται ο περιφερειάρχης Ηπείρου για το θέμα αυτό, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, είναι θεσμικές και ηχηρές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back