ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περί χανιών…

Εικόνα του άρθρου Περί χανιών…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 20:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To 2020, η Περιφέρεια Ηπείρου, και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, αποφάσισε να αγοράσει ένα διατηρητέο κτίριο, ένα χάνι, στην οδό Ανεξαρτησίας 144, στην πόλη των Ιωαννίνων. Και το αγόρασε έναντι 420.000 ευρώ.

Ένα διατηρητέο κτίριο όμως που χρειάζεται ανακατασκευή, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτό επειδή πέραν της πρόσοψης, διασώζονται τμήματα της τοιχοποιίας.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε γνωστή, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρόθεση να γίνει η αναστήλωση του διατηρητέου αυτού κτιρίου με χρηματοδότηση από το νέο Interreg, αν και εφόσον ενταχθεί το έργο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε προβεί στην αγορά του ακινήτου με το επιχείρημα ότι «υπάρχουν δύο-τρία χάνια στην πόλη των Ιωαννίνων που πρέπει να σωθούν».

Ήταν την εποχή που ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης άφηνε να εννοηθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου προσανατολιζόταν να αγοράσει το χάνι του Θανόπουλου, στην οδό Κάνιγγος, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην πρώην Παπαζόγλειο Σχολή, ο αύλειος χώρος της οποίας, στο πίσω μέρος, συνδέεται με τον αύλειο χώρο του εν λόγω χανιού.

Ο κ. Καχριμάνης συνεχίζει να θέτει στον δημόσιο λόγο το χάνι του Θανόπουλου, για το οποίο, όπως είπε, «αρχίσαμε να μαζεύουμε τα ποσοστά της συνιδιοκτησίας. Είμαστε στο 93%». Αυτό βέβαια συμβαίνει επί τρία χρόνια…

Στο τεχνικό πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2024, εξακολουθεί να υφίσταται η «αγορά διατηρητέου κτιρίου για επέκταση χώρου της Αρχιτεκτονικής Σχολής», με προβλεπόμενη πίστωση 500.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back