ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περί… fake οικολογίας και στηρίξεων

Εικόνα του άρθρου Περί… fake οικολογίας και στηρίξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2022, 12:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτες Τετάρτη, το «Πράσινο Κίνημα» ανακοίνωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό «Φως» στις περιφερειακές εκλογές της Ηπείρου.

Σημειωτέον ότι την ανακοίνωση έκανε το Πράσινο Κίνημα και όχι ο συνδυασμός του κ. Γεωργόπουλου. Η φωτογραφία που συνόδευσε το δελτίο Τύπου  απεικόνιζε τους κ.κ. Γεωργόπουλο και τον Κώστα Καλογράνη, «συμπρόεδρο» της πολιτικής οργάνωσης, στα γραφεία του «Πράσινου Κινήματος». 

Λίγο αργότερα, ο συνδυασμός του κ. Γεωργόπουλου επιβεβαίωσε τη στήριξη με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της παράταξης, στο facebook.


Ποιος είναι όμως ο κ. Καλογράνης; Οι Πράσινοι θεωρούν ότι πρόκειται για μια «πράσινη απομίμηση» που συνεχίζει την «παράδοση» διαφόρων όπως ο Βεργής κ.α.

Φαίνεται επίσης ότι ο κ. Καλογράνης, παρότι στο πολιτικό βιογραφικό του παραπέμπει στην εποχή που οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ (ως υποψήφιος βουλευτής κ.λπ.), οι θέσεις του κυμαίνονται πολύ… ακροδεξιότερα: Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνεργασία στην Περιφέρεια Αττικής με το συνδυασμό του νεοδημοκράτη Γιώργου Πατούλη, ο κ. Καλογράνης απάντησε ότι θα ήταν καλύτερο μεν να συνεργαζόταν με άλλες οικολογικές οργανώσεις, αλλά  «υπάρχουν μεγάλες ιδεοπολιτικές διαφορές. Τα άλλα μικρότερα κόμματα του χώρου είναι είτε πολύ αριστερά είτε έχουν αντιπατριωτικές και εθνομηδενιστικές θέσεις και εμείς δε συνεργαζόμαστε με αυτούς. Το Πράσινο Κίνημα είναι δημοκρατικό, πράσινο και πατριωτικό. Δεν είμαστε αριστεροί όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, ούτε εθνομηδενιστές όπως είναι ο κ. Τρεμόπουλος».

Επιπλέον, ο κ. Καλογράνης διαφωνεί με την ύπαρξη τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και διατείνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει γίνει «πάρα πολύ πράσινη» λόγω της συνεργασίας του συμβούλου του «Πράσινου Κινήματος» στην παράταξη Πατούλη.

Τα περί «εθνομηδενισμού» είναι συνήθης ορολογία στα… πέραν της δεξιάς σημεία και οι Πράσινοι σημειώνουν ότι το «Πράσινο Κίνημα» ουδέποτε πήρε πρόσκληση για το 35ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. «Η μόνη παρουσία του εκπροσώπου είναι πίσω από ένα Podium και μπροστά από ένα πανώ για την φωτογραφία που θα υποδηλώνει ότι απευθύνεται στους… εκπροσώπους των Ευρωπαίων Πράσινων» αναφέρουν οι Πράσινοι.

Έχει ενδιαφέρον ότι είναι η δεύτερη φορά που ένα τοπικό πολιτικό πρόσωπο των Ιωαννίνων φέρεται να συνδιαλέγεται με αμφιλεγόμενες πολιτικές φυσιογνωμίες. Η πρώτη ήταν όταν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ  υποδέχθηκε ομόλογό του, ο οποίος ελέγχεται για αντισημιτικές και ακροδεξιές τοποθετήσεις, κατά καιρούς...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back