ΕΚΛΟΓΕΣ

Περί «θαυματοποιών»…

Εικόνα του άρθρου Περί «θαυματοποιών»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2023, 15:02
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Οι αρμοδιότητες είναι επίσης καθορισμένες. Σύγχρονοι θαυματοποιοί δεν υπάρχουν» είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα έρχεται να δώσει την απάντησή της: «Κι όμως, για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους η περιφερειακή αρχή αποτέλεσε πραγματικό θαυματοποιό, ασχέτως αρμοδιοτήτων. Θαυματοποιό που προσέφερε τα πάντα για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και κερδοφορία τους» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Τις ‘συγκεκριμένες αρμοδιότητες’ η περιφερειακή αρχή τις ξεχνούσε, κάθε φορά που το απαιτούσαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και έτσι, εκτός αρμοδιότητας αποφάσιζε για τις διπλά και τριπλά πληρωμένες μελέτες του οδικού άξονα Γιάννενα-Κακκαβιά, την κατασκευή πάρκου υψηλής τεχνολογίας με σύναψη δανείου 25 εκατ. στις πλάτες του ηπειρωτικού λαού, ώστε να εξασφαλίσει σύγχρονες υποδομές σε πέντε μεγάλες εταιρίες πληροφορικής που έρχονται λόγω και του πάμφθηνου επιστημονικού προσωπικού, την μεταφορά(?)/αγορά (?) με 3 εκατομμύρια ευρώ, του σιδερένιου σκελετού του πρώην κλειστού ξιφασκίας… τη διατήρηση του ελέγχου του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ, διασφαλίζοντάς της την είσπραξη των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ/έτος όπως περιγράφει η ΣΔΙΤ, τη γνωμοδότηση για την διαγραφή των οφειλών 3 εκατ. ευρώ  των βιομηχανιών εμφιάλωσης προς τους Δήμους, τη στήριξη και προώθηση των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back