ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο κ. Καχριμάνης, η «σταθερότητα» και οι «πειραματισμοί»

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Καχριμάνης, η «σταθερότητα» και οι «πειραματισμοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2023, 01:01
ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, σε μια προσπάθεια να κάνει και μια επίδειξη ισχύος.

Η είσοδός του στον χώρο του συνεδριακού κέντρου έγινε υπό τους ήχους του «Ζvara» των VIC, μιας κάθε άλλο παρά ταιριαστής με το πολιτικό προφίλ του κ. Καχριμάνη μουσικής επιλογής. Προφανώς, ο τίτλος του κομματιού έκανε «κλικ» στην ομάδα συνεργατών του περιφερειάρχη…

Τον κ. Καχριμάνη υποδέχτηκαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και ψηφοφόροι του. Τον υποδέχτηκαν όμως και στελέχη της τοπικής ΝΔ, ενώ στην πρώτη σειρά ήταν και η βουλευτής Ιωαννίνων και υφυπουργός Μαρία Κεφάλα. Τρεις ακόμη άνθρωποι που τον υποδέχτηκαν, με τους οποίους ο κ. Καχριμάνης αντάλλαξε σταυρωτά φιλιά, είναι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Ιωαννιτών: η Τατιάνα Καλογιάννη, ο Νίκος Γκόντας και ο Παντελής Κολόκας.

Τα σταυρωτά φιλιά μπορεί να ήταν τυπικά σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά είναι σαφής η προσπάθεια να δοθεί ένα μήνυμα νεοδημοκρατικής ενότητας. Αρχικά, ο κ. Καχριμάνης κάθισε δίπλα στην κα Καλογιάννη, μέχρι που τους χώρισε η κα Κεφάλα.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καχριμάνης, στην πολιτική του ομιλία, απέφυγε να προσδιορίσει, με πολιτικό λόγο, ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη πενταετία. Τι ακριβώς θέλει να πετύχει για την Ήπειρο. Αναφέρθηκε πάντως σε έργα τα οποία τα ακούνε οι Ηπειρώτες εδώ και πολλά χρόνια όπως είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιόνια Οδός-Πρέβεζα, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού, η βελτίωση του δρόμου Μεσοπόταμος-Πάργα.

Ο δρόμος που επέλεξε, ήταν αυτή του απολογισμού των έργων. Ο κ. Καχριμάνης επιχείρησε να εμφανιστεί ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα. Όπως είπε: «Σύγχρονοι θαυματοποιοί δεν υπάρχουν.  Όσοι  παρουσιάζονται ως τέτοιοι, το κάνουν εκ του ασφαλούς: Γνωρίζουν ότι οι Ηπειρώτες δεν διακινδυνεύουν το μέλλον τους. Δεν  πρόκειται  να εμπιστευτούν, παντογνώστες και αυτόκλητους ‘σωτήρες’».  Για να προσθέσει: «Είμαστε η παράταξη της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας την κοινωνία και για τα μικρά και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έχουμε να επιδείξουμε έργο, που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται».

Ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε μια σειρά από έργα. Άλλα από αυτά έχουν ολοκληρωθεί, άλλα όχι. Δεν παρέλειψε βέβαια να «ωραιοποιήσει» κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα, είπε ότι «κατασκευάζουμε και θέτουμε σε λειτουργία το  Κέντρο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση». Η υπόθεση αυτή δεν βρίσκεται καν στη φάση της κατασκευής. Μάλιστα δεν έχει βρεθεί καν όλη η χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των 113 υποψηφίων της παράταξης.

Διαβάστε: Αλ. Καχριμάνης: Οι 113 υποψήφιοι-ες περιφερειακοί σύμβουλοι

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back