ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέντε χρόνια Actina με μια συναυλία

Εικόνα του άρθρου Πέντε χρόνια Actina με μια συναυλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2024, 13:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

To Θέατρο Actina γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας του με ένα ντουέτο πειραματικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής στις 20 Οκτωβρίου (21.00, εισιτήριο 12 ευρώ, μειωμένο ΑμεΑ, παιδιά, άνεργοι, άνω 65 10 ευρώ, 6974865401).

Ο Θάνος Καζαντζής (τύμπανα, αντικείμενα, ηλεκτρονικά ) και ο Νίκος Παπαΐωάννου ( τσέλο, fx) συνομιλούν μέσα από τον πειραματισμό, την ηλεκτροακουστική οπτική και την στιγμιαία έκφραση . Συνθέτουν και αποσυνθέτουν συχνοτικά, ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα σε ένα συνδυασμό Μεσογειακής, σύγχρονης και βιωματικής μουσικής.

Ο Θάνος Καζαντζής είναι ντράμερ και αυτοσχεδιαστής. Ιδιοκτήτης και ηχολήπτης του στούντιο Polytropon στην Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες, σκηνοθέτες και χορευτές ως μουσικός ,ηχολήπτης και παραγωγός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και στην δημιουργία πειραματικής μουσικής συνδέοντας ήχους από τύμπανα, κρουστά, διαφορά αντικείμενα και ηλεκτρονικά.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι διπλωματούχος τσελίστας στο Αττικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Μαρίνα Κισλιτσίνα. Έχει ασχοληθεί επίσης με τροπικές μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου. Συμμετέχει ενεργά σε Ελλάδα και εξωτερικό σε συναυλίες, παραστάσεις χορού καθώς έχει κάνει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3