ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πέντε σελίδες που σας μαθαίνουν πράγματα

Εικόνα του άρθρου Πέντε σελίδες που σας μαθαίνουν πράγματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 17:50
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ίντερνετ είναι «καταφύγιο» και εργαλείο αυτούς τους μήνες εγκλεισμού. Ανάμεσα στα πολλά «εξ αποστάσεως» που ενίοτε, ούτε ως υποκατάστατα μπορούν να δουλέψουν (όπως π.χ. η τηλεκπαίδευση), υπάρχουν μερικές σελίδες που συνήθως, συνοδεύονται και από κανάλια στο youtube (ή είναι κυρίως τέτοια), που παρέχουν πολλά πράγματα μαζί: ψυχαγωγία, μάθηση, χιούμορ. Άσε που όλο και κάτι θα σας μείνει μετά (με κλικ στον τίτλο πηγαίνετε στις αντίστοιχες σελίδες).


SchholForAll

Το SchoolForAll είναι ένα κανάλι στο youtube, το οποίο μάλιστα έχει έδρα στα Γιάννενα. Όπως λέει ο δημιουργός του (και ο τύπος που εμφανίζεται στα βίντεο, «στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να μάθουμε νέα πράγματα μέσα από έναν εύκολο, ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο».

Το κανάλι ανεβάζει τακτικά βίντεο για τα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Γεωγραφίας, της Φυσικής και της Ιστορίας του δημοτικού σχολείου, προσπαθώντας να καλύψει και την ύλη των βιβλίων.


Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ

Μια από τις καλύτερες ελληνικές σελίδες στο facebook, είναι αυτή. Με έξυπνο τρόπο, δημιουργικό και συχνά απρόσμενο, «ταξιδεύει» τους επισκέπτες-τριες σε όλα τα σημεία του πλανήτη, κάνοντας συχνά μερικές εντυπωσιακές αναλογίες σε μεγέθη, αποστάσεις και άλλα πολλά, που αξίζουν τουλάχιστον μια ματιά.


Μαγειρική για nerds

Η πιο «νεαρή» από τις σελίδες που φυλλομετράμε σήμερα, έχει να κάνει με τη μαγειρική. Για nerds ή μη, η πιο δημοφιλής ενασχόληση αυτή τη στιγμή σε κουζίνες, τηλεοράσεις, Instagram και… δευτερευόντως σε κουζίνες, δεν παρέχει απλά συνταγές, αλλά κάνει και την… ακαδημαϊκή δουλειά, με ενδιαφέροντα posts για το ποιος μαγειρεύει (και ποιος τρώει) τι και γιατί.


Καθημερινή Φυσική

Ένα κανάλι με έδρα επίσης στα Γιάννενα, είναι η «Καθημερινή Φυσική». Ο Στέφανος Βαμβάκος, φυσικός (λογικό…) περιγράφει: «Η επιστήμη της Φυσικής με απλά λόγια. Η επιστήμη πίσω από καθημερινά φαινόμενα. Απλές εξηγήσεις σε καθημερινές ερωτήσεις. Μικρές ιστορίες για καθημερινές απορίες».


El Sombrero

Στην εποχή που όλο και περισσότερο νοσταλγείται το «non modern football», οι ωραίες στιγμές του πιο συναρπαστικού σπορ δεν έχουν εκλείψει. Αντίθετα μάλιστα, υπάρχουν (ακόμα και εν μέσω πανδημίας), ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι κρυφές και ωραίες ιστορίες του ποδοσφαίρου, τις οποίες το Sombrero τις ελέγχει με «ποδαράκια» για άπειρες ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back