Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέντε σειρές που μας έμαθε το 2017

Εικόνα του άρθρου Πέντε σειρές που μας έμαθε το 2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2017, 22:41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η εξέλιξη των τηλεοπτικών σειρών είναι πλέον σε άλλο επίπεδο σε… όλα τα επίπεδα: δημοφιλία, επιδραστικότητα, παραγωγή, προϋπολογισμοί και ενίοτε και καλλιτεχνικά. Το 2017 όμως, ίσως είναι η χρονιά που «σύστησε» πέντε πολύ καλούς τίτλους. Για να δούμε…

Ozark

Θυμάστε τα έπη του mr White στο Breaking Bad; Ο Τζέισον Μπέιτμαν που είναι μέσα στην πεντάδα καλύτερων σύγχρονων ηθοποιών, αρκετά χρόνια μετά τον ανεκτικό του ρόλο στο Arrested Development, τα βρίσκει δύσκολα και αναγκάζεται να πάρει τη μισοδιαλυμένη οικογένειά του και να πάει στην αμερικάνικη επαρχία. Οι μεσοαστοί που περνάνε το Ρουβίκωνα είναι αγαπημένη θεματική των αμερικάνων «ψαγμένων» σεναριογράφων και το Ozark έχει όλα τα φόντα να σας γοητεύσει: wannabe γκανγκστερς, φράγκα και μια μόνιμη απόχρωση του μπλε σε όλες του τις εικόνες.


Mindhunter

Η περίπτωση του Ντέβιντ Φίντσερ είναι εκείνη του σκηνοθέτη-παραγωγού που έχει ψηθεί με τις φενάκες της «τέχνης για την τέχνη». Προσπαθώντας να προσαρμόσει αυτή τη συνταγή στις επιταγές του εμπορικού σινεμά και της τηλεόρασης, αποδίδει «διαμάντια» όπως το αστυνομικό –και καλά- Mindhunter, που δεν καταλήγει πουθενά. Είναι όμως τόσο γοητευτικό…



Dark

Ευρώπη νούμερο 1: αντίθετα με τη συνηθισμένη πρακτική, από την Ευρώπη να πηγαίνει στις ΗΠΑ, αυτή η σειρά έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο και από το Stranger Things μας προέκυψε το (γερμανικό) Dark. Πολύ λιγότερο «Ghostbusters» από το ST, πολύ περισσότερο σκοτεινό, όπως λέει και ο τίτλος, η γερμανική παραγωγή του Netflix πραγματεύεται περίπου τα ίδια πράγματα, αλλά στο πιο «σοβαρό».


La Casa de Papel

Ευρώπη νούμερο 2: πάμε νομισματοκοπείο. Η ισπανική παραγωγή του Netflix είναι αυτοτελής και παρότι στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει ο… Λαφαζάνης, η σειρά είναι γοητευτικότατη. Μια αλλόκοτη ομάδα ληστών μπουκάρει στο νομισματοκοπείο για να κάνει τη μπάζα του αιώνα, με σκιαγράφηση χαρακτήρων, δράση, μεσογειακή αλλεγρία και το Bella Ciao να υπογράφει τις μεγαλύτερες στιγμές της σειράς, που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε.


Taboo

Η συνεργασία του υπέρτατου Τομ Χάρντι με τον Στίβεν Νάιτ που υπογράφει μερικά από τα καλύτερα σύγχρονα αγγλικά sitcoms, έφερε το Taboo. Με τον Χάρντι στο επίκεντρο, με μια ιστορία χωρίς ιδιαίτερα καλούς τύπους, με τη μαυρίλα της αποικιοκρατίας να κάνει το Peaky Blinders (που έκανε ίσως τον καλύτερό του κύκλο) να μοιάζει με βόλτα στη χειμωνιάτικη λιακάδα, το Taboo είναι η σειρά της οποίας η δεύτερη σεζόν είναι η πλέον αναμενόμενη.  




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3