ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα τηλεοπτικές σειρές, όχι αυτές που νομίζετε

Εικόνα του άρθρου Δέκα τηλεοπτικές σειρές, όχι αυτές που νομίζετε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017, 01:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 2016 πέρασε αφήνοντας πίσω του κάμποσες καινούργιες ή συνεχιζόμενες τηλεοπτικές σειρές. Όχι, δεν μιλάμε ούτε για το Game of Thrones ή το Westworld, ούτε καν για το Vikings, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα τηλεοπτικά όρια (αν και κάτι αντίστοιχο πρέπει να έχει ειπωθεί αρκετές φορές στην ιστορία της τηλεόρασης), αλλά για πιο «εναλλακτικές», πρόσφατες ή και υποεκτιμημένες σειρές. Για να δούμε μερικές από αυτές που δεν τις φαντάζεστε. ΟΚ, κάποιες θα τις φαντάζεστε κιόλας, αλλά ας τις δούμε, τέλος πάντων.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Αγγλικό χιούμορ στις ΗΠΑ; Σα να λέμε «BBC America». Και όμως, η αμερικάνικη παραγωγή του αγγλικού κρατικού κολοσσού, επάνω στο τρελό και αγαπημένο βιβλίο του Ντάγκλας Άνταμς (όσοι-όσες γίνεστε φέτος 42, ξέρετε για ποιον πρόκειται…), είναι εξαιρετική. Κατορθώνει να βγάλει άκρη με τη δαιδαλώδη, φρενήρη και γενικώς, ό,τι να ‘ναι πλοκή, με πάρα πολλή πλάκα. Επίσης, οριακά κάνει ευχάριστο τον Φρόντο Μπάγκινς.  


Letterkenny

Το κοινό του My name is Εarl και του Always sunny in Philadelphia, το κοινό της έξυπνης τηλεοπτικής καφρίλας δηλαδή, μπορεί να βρει απάγκιο στο Letterkenny που έρχεται από τον Καναδά


The Americans

Λίγο ρετρό (πάντα κερδίζει τα πλήθη), λίγο Ψυχρός Πόλεμος που μας το γύρισε σε Καπιταλιστικό Παγετώνα, λίγο πάθη και ίντριγκες στο κόμμα και στη CIA και ιδού: κάτι Αμερικάνοι που δεν είναι αυτοί που νομίζετε


Fargo

Ξεχάστε το HBO που ξέρατε και κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, βλέποντας τις δύο σεζόν του Fargo, περιμένοντας την επόμενη. Εντάξει, μέσα στο ’16 δεν είχε κίνηση, αλλά αν έχετε την τύχη να μην το έχετε δει ακόμα, τώρα είναι καιρός. Γιατί η τρίτη σεζόν, έρχεται…


The Night Of

Μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, είναι το The Night Of. Αυτοτελές, το πρώτο εδώ και καιρό συναρπαστικό δικαστικό δράμα, λέει την ιστορία από τη μεριά των χαμένων.


Vice Principals

Το σχολείο ως στρατόπεδο εκπαίδευσης. Ή πιο σωστά, στρατόπεδο εκπαίδευσης με καραβανάδες καριέρας. Ή ακόμα σωστότερα, στρατόπεδο εκπαίδευσης με καραβανάδες καριέρας που αλληλοσφάζονται.


The Night Manager

Όχι επειδή πήρε βραβείο ο Χιου Λόρι στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά επειδή η μίνι σειρά του BBC (τι έκπληξη…) είναι μαζί με το The Night Of οι ποιοτικότερες αυτοτελείς των τελευταίων ετών.


Black Mirror

Το Black Mirror είναι τρομακτικό για ένα και μόνο λόγο: γιατί μετατρέπει όλα τα ανθρώπινα τρεντς, όλες τις «μοντέρνες συνήθειες» και όλα τα «φυσιολογικά πράγματα» σε αφύσικα και απεχθή. Οι σκηνές βίας και αίματος, είναι οι ήπιες της σειράς…


Atlanta

Black sitcom για μερακλήδες: το Atlantic (που επίσης βραβεύτηκε στις Χρυσές Σφαίρες), είναι κάπως καμένο, κάπως δραματικό, πολύ αστείο και το έχει δημιουργήσει ο τύπος από το  επικό Community (ο Τρόι) και παίζει ο shiiiiiiiieeet δήμαρχος από το The Wire.


…και μια που μόλις ξεκίνησε, αλλά τα πάει περίφημα

Taboo

Τι μπορεί δηλαδή να προκύψει από μια συνεργασία του Ρίντλεϊ Σκοτ, του Τομ Χάρντι, του πατέρα του Τομ Χάρντι και της σατανικής σεναριακής μεγαλειότητας, του Στίβεν Νάιτ; Το «Ταμπού» που ξεκίνησε μόλις προχτές, έχει ένα επεισόδιο πιο τρομακτικό και ύποπτο και από τον ίδιο τον Χάρντι.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back