Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 30-10-2019, 16:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Frozen Ambrosia, ο τίτλος που ξεκίνησε από το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Παπανικολάου, με θέμα το σκι, παρουσιάζει τώρα τέσσερα νέα ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά βουνά.

Μαζί με τη Fifth Element Adventure Store, θα τα προβάλλει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 20:00 και στις 21.30 στο Odeon Paralimnio. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ και περιλαμβάνει την προβολή των 5 ταινιών.

Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα της Fifth Element, Παπάζογλου και Δαγκλή.

Τα ντοκιμαντέρ είναι τα εξής:

  • Crete Arising: Το ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Περιηγεί τους θεατές στην όχι και τόσο γνωστή  ιστορία χειμερινού σκι της Κρήτης. Το ντοκιμαντέρ «Crete Arising», είναι μια συμπαραγωγή με την COSMOTE TV και θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο 2019 στο COSMOTE HISTORY HD.
  • Οι Άγγελοι της Ήρας: Τρεις νέες γυναίκες κάνουν ορειβατικό σκι σε όλη την Ελλάδα.
  • Wonderlust Ski/Bike Trip: Δύο φίλοι ταξιδεύουν με τα ποδήλατα τους από την Αθήνα στον Γράμμο της Βόρειας Ελλάδας με απώτερο σκοπό να κάνουν σκι σε όλες τις μεγάλες κορυφές του βουνού.
  • Ασταμάτητος: Ένας ογδονταεπτάχρονος παλιός σκιέρ, από τους πρώτους στην Ελλάδα, δοκιμάζει για πρώτη φορά το ορειβατικό σκι.

Το ντοκιμαντέρ «Crete Arising» εκτός από τις προβολές στην Ελλάδα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις όπως: Τhe Mountain Film festival in Graz, Austria, the Berg Film festival in Tegernsee, Germany, the Dutch Mountain Film Festival, και το Mendi Film Festival in Bilbao, Spain.

Την ίδια μέρα, 8 Νοεμβρίου, θα γίνει και η προβολή του «Women's Skimo Project-Greece». Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ορειβατικού σκι Laetitia Roux  και η συναθλήτρια της Tanya Naville, επισκέφθηκαν πριν 2 χρόνια το Anilio Adventure Park.

Η ταινία, που μέρος της γυρίστηκε και στο Ανήλιο, διαδραματίζεται σε τρεις χώρες (Ισλανδία, Γαλλία, Ελλάδα), με πρωταγωνίστριες τρεις γυναίκες που ασχολείται με χειμερινά σπορ σε καθεμιά από αυτές τις χώρες.ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα