ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πέφτουν οι τόνοι για τα σκουπίδια της Λευκάδας

Εικόνα του άρθρου Πέφτουν οι τόνοι για τα σκουπίδια της Λευκάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2016, 16:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απόφαση να μη συνεχίσει τον «πόλεμο» για τα σκουπίδια της Λευκάδας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας πήρε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιωαννίνων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε οριακά.

Στις αρχές Ιουλίου, ο ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων, όπως και οι υπόλοιποι ΦοΔΣΑ της Ηπείρου, είχαν πάρει την απόφαση να μη δεχτούν μέρος των απορριμμάτων του νησιού, το οποίο, ιδίως την καλοκαιρινή σεζόν, αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα. Η άρνηση των φορέων διαχείρισης είχε προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις με την περιφερειακή αρχή, η οποία έχει διαφορετική άποψη.

Τρεις μήνες μετά, και αφού είχε προηγηθεί απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για τη μεταφορά σκουπιδιών από τη Λευκάδα στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την καλοκαιρινή απόφαση του ΦοΔΣΑ, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο.

Το επόμενο βήμα του ΦοΔΣΑ ήταν να αποφασίσει αν θα κάνει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο πρόεδρος του Φορέα Σπύρος Κωνσταντόπουλος εισηγήθηκε την άσκηση της προσφυγής. Μαζί του όμως συμφώνησαν μόνο οι δύο εκπρόσωποι του δήμου Δωδώνης (ο ένας από αυτούς ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης). Η διαφωνία ήρθε από τέσσερις αιρετούς: τον Δημήτρη Κατηρτσίδη και τον Λευτέρη Δοβανά από τον δήμο Ιωαννιτών και από τους εκπροσώπους του δήμου Ζίτσας (ο ένας από αυτούς ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος). 

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα τα απορρίμματα της Λευκάδας, παρά τις αποφάσεις των δύο γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν έχουν καταφτάσει στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back