ΠΕΔ Ηπείρου: «Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2023, 01:22

Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ εκφράζουν το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης.

«Ο Μωυσής Ελισάφ στη μακρά του πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, κυρίως όμως ως δήμαρχος Ιωαννίνων, υπηρέτησε με προσήλωση, ανιδιοτέλεια και οραματισμό την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, προωθώντας με συνέπεια τα συμφέροντα των δημοτών. Ταυτόχρονα, διακόνησε με πάθος και αφοσίωση την ιατρική επιστήμη. Το κενό στην Αυτοδιοίκηση και στην Ιατρική θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο.

Ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος της χώρας, σε όλη του τη ζωή πάλευε για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των Ρωμανιωτών Εβραίων των Ιωαννίνων που σχεδόν αφανίστηκαν από το Ολοκαύτωμα, πάλευε για να δικαιωθούν τα θύματα» αναφέρεται στο μήνυμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου, σεβόμενο την επιθυμία των οικείων του δημάρχου, θα παραστεί στην κηδεία και αντί στεφάνου θα καταθέσει δωρεά υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back