ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πασχαλιάτικη άσφαλτος» και εξηγήσεις για τη Ν. Ζέρβα

Εικόνα του άρθρου «Πασχαλιάτικη άσφαλτος» και εξηγήσεις για τη Ν. Ζέρβα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2019, 19:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα παράπονα καταστηματαρχών για την ανακατασκευή της Ναπολέοντα Ζέρβα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, προσπαθεί να αντιπαρέλθει η δημοτική αρχή, αφενός με τη σημασία του έργου σε ένα κεντρικό δρόμο που δεν είχε ασφαλτοστρωθεί χρόνια, αφετέρου λέγοντας ότι «γίνεται σε χρόνο ρεκόρ».

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος έκανε δηλώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έργα που αφήνουν αποτύπωμα από τη μία άκρη του Δήμου μέχρι την άλλη, έργα με προϋπολογισμό πάνω από 10 εκ ευρώ, που γίνονται με δικά μας χρήματα- κι αυτό είναι πολύ σημαντικό-  σίγουρα δεν είναι προεκλογικά».

Ειδικά για τη Ν. Ζέρβα, αλλά και άλλους κεντρικούς δρόμους, ο κ. Λιόντος είπε ότι η δημοτική αρχή «είχε το πολιτικό σθένος να ‘ακουμπήσει’ μεγάλους οδικούς άξονες μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, που πέρασαν 30-40 χρόνια για να τους αγγίξει χέρι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι πολίτες δείχνουν κατανόηση βλέποντας έργα να ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ και με κατασκευαστική αρτιότητα».

Επίσης, είπε ότι το έργο των 1,2 εκατ. ευρώ, που αφορά στην  ανακατασκευή δρόμων και ασφαλτοστρώσεις στον «συμπαγή ιστό» της πόλης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους. Όπως τόνισε, «εκτός απροόπτου» η Ν. Ζέρβα ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 25/4.

Σύμφωνα με τον κ. Λιόντο, στη συνέχεια θα αποκατασταθούν και οι λακκούβες «με τον πιο άρτιο τεχνικά τρόπο» και  θα ανακατασκευαστούν και άλλοι δρόμοι της πόλης στην περιοχή του ΙΚΑ.

Όσο για την επιλογή της εποχής, ανέφερε ότι γίνονται «την εποχή που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν επειδή έχουμε εκλογές».  Ωστόσο, για τη Ν. Ζέρβα συγκεκριμένα, είπε ότι ξεκίνησε τώρα γιατί «σχετίζεται κυρίως με τη λειτουργία των σχολείων, μιας και ο συγκεκριμένος άξονας εξυπηρετεί μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. Ήταν μονόδρομος για μας το έργο να κατασκευαστεί με κλειστά σχολεία και θεωρώ ότι έχουμε την κατανόηση του κόσμου για την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις μέρες, γιατί το έργο ολοκληρώνεται ταχύτατα».

Τέλος, ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον ανάδοχο του έργου «για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το έργο, για το ότι περάσουμε ‘χειρουργικά’ μέσα σε 3-4 μέρες από έναν τέτοιο άξονα, παρότι υπήρξαν εμπόδια και απρόοπτα».









ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back