Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Πάσπαργος», το προσφυγικό ταξίδι

Εικόνα του άρθρου «Πάσπαργος», το προσφυγικό ταξίδι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2019, 11:28
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Πάσπαργος» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα ανεβαίνει στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 21:00.

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα και μαρτυρίες που προσπαθούν να φωτίσουν την ανθρώπινη εμπειρία του προσφυγικού ταξιδιού. «Πως είναι να αφήνεις πίσω τα πάντα και να κρατάς μόνο ό,τι προλάβεις, ό,τι χωράει σε ένα σακίδιο, ό,τι χωράει σε μία βάρκα και να τα ρισκάρεις όλα παραδίδοντας την τύχη σου στα επικίνδυνα – και πανέμορφα – νερά του Αιγαίου. Πως είναι να αφήνεις ό,τι ήσουν και ό,τι σε προσδιόριζε για να επιβιώσεις και να είσαι πλέον ο ‘ξένος’, ο ‘πρόσφυγας’», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Το έργο αποτελείται από τρεις μικρές ιστορίες που παρουσιάζονται από τους ηθοποιούς μέσα από τη χρήση μεικτών θεατρικών τεχνικών σε ενεργή σχέση με τον μεταβαλλόμενο σκηνικό χώρο: Ένας νεαρός που έχει ξεμείνει στο νησί γράφει ποιήματα και τραβάει φωτογραφίες χωρίς να φαντάζεται τις συνέπειες. Ένας ηλικιωμένος θυμάται τη θαλάσσια απόδραση προς τη Μέση Ανατολή το καλοκαίρι του 1942.
Μια γυναίκα φεύγει από τον κίνδυνο του πολέμου με όνειρο να φτάσει στην ασφάλεια της Ευρώπης.
Όλοι τους πρόσφυγες, κάποια στιγμή, μέσα από κάποια βάρκα, κοίταξαν για λίγο τη σκοτεινή βραχονησίδα Πάσπαργος.

Ερμηνεύουν: Έφη Κιτσαντά, Κώστας Κουτρουμπής, Γιάννης Τσάκωνας.

Την παραγωγή της παράστασης έχουν κάνει «Κάνθαρος-θέατρο act» και Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Πληροφορίες-κρατήσεις: 26515 54505 & 6907500710

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back