Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ: Συζητώντας για τις γυναικοκτονίες με τον Δικηγορικό Σύλλογο

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: Συζητώντας για τις γυναικοκτονίες με τον Δικηγορικό Σύλλογο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2022, 15:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ιωαννίνων η οποία απαρτιζόταν από τον Γραμματέα Βασίλη Γαρδίκο, την αναπληρώτρια  γραμματέα Λένα Λακκα και την υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης Έλενα Τζίμα, συναντήθηκε  στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων με μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου: την πρόεδρο Χριστίνα Τσέτσου, την αντιπρόεδρο Μαρία Κατσαράκη, τον γραμματέα του Χρήστο Αντωνίου και τα μέλη του Διαμαντή Ζώλα, Κλεοπάτρα Μητρογιάννη και την Μαρία Πανούση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχιακής, έγινε ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στη χώρα και για την προσπάθεια να ενταχθεί ο όρος «γυναικοκτονία» ως ιδιώνυμο έγκλημα στον ποινικό κώδικα.

Τα μέλη του ΔΣΙ ανέφεραν ότι υπάρχει εξάρτηση ανάμεσα στον θύτη και το θύμα (κυρίως οικονομική) και ότι πρέπει να προληφθούν τα φαινόμενα.

«Τέλος, υπήρξε η κοινή αντίληψη ότι οι ανάγκες της κοινωνίας έχουν αυξηθεί και επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα για θεσμικές παρεμβάσεις του κράτους ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές» σημειώνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση έγινε την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε την Κυριακή 27/11/2022 και ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Grand Serai με θέμα: «Έμφυλη Βία - Γυναικοκτονίες, η μάστιγα της εποχής μας Προτάσεις και Λύσεις».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back