ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου To ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2022, 23:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό και τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας θυμήθηκε η Νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή της επίσκεψη στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

«Οι  μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για  την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας είναι ένα ζήτημα επικαιρότητας και  πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα μας» τονίζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η Ελλάδα διαθέτει για την υγεία μόλις το 4,5% των πόρων (όπου περιλαμβάνονται και δαπάνες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Κέντρων Υγείας).

Για το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα ότι πρέπει να προκηρυχθούν οι οργανικές θέσεις, όπως των αναισθησιολόγων, και να μην τίθενται σε κίνδυνο οι εφημερίες λόγω μετακινήσεων γιατρών σε άλλα νοσοκομεία. Γενικότερα, επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει να οδηγούνται οι πολίτες στην ιδιωτική υγεία και στα μεγάλα ιατρικά κέντρα όπως και ότι πρέπει να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μη δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων μέσα στους ίδιους εργασιακούς χώρους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back