ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΣ-ΑΕΛ: Το επεισοδιακό 2007

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣ-ΑΕΛ: Το επεισοδιακό 2007
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2018, 18:51
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πριν από 11 χρόνια, τόσο ο ΠΑΣ, όσο και η Λάρισα, κάνανε ένα ποιοτικό βήμα στην ιστορία τους. Ο ΠΑΣ είχε γίνει η πρώτη ομάδα Β’ εθνικής που απέκλειε τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο Ελλάδας και περνούσε στους «4», ενώ η Λάρισα περνούσε μια «δεύτερη νεότητα», μετά την ιστορική ομάδα του ’85 και πήγαινε ολοταχώς για την έκπληξη με την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στον Παναθηναϊκό, στον τελικό.

Πρώτα όμως, έπρεπε να περάσει από τον ΠΑΣ, σε ένα σετ διπλών αγώνων, το οποίο είχε ξεκινήσει αντίστροφα από το φετινό ζευγάρι των «8». Στο πρώτο ματς, στη Λάρισα, η ιδιαίτερα δυνατή τότε ΑΕΛ κέρδισε με 2-0 και το ίδιο θα επαναλάμβανε στον επαναληπτικό, στους σχεδόν κατάμεστους «Ζωσιμάδες», στις 18 Απριλίου του 2007. Μόλις στο 4’ όμως, ο Αλωνεύτης άνοιξε το σκορ προλαβαίνοντας τον Καραβελίδη, ενώ το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-0.

Εκείνο το ματς όμως, έμεινε στην ιστορία για ένα λόγο ακόμα. Ήταν το πρώτο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, που συνοδεύτηκε από γενικευμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών στους δρόμους της πόλης, με σπασμένες βιτρίνες, φωτιές, δακρυγόνα από την αστυνομία κ.ο.κ, που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του ματς.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back