ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο Πυρσινέλλα: Μέρα υπογραφών η αυριανή

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Πυρσινέλλα: Μέρα υπογραφών η αυριανή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2023, 20:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δέκα μήνες μετά τον διαγωνισμό και μετά από μια δικαστική περιπέτεια, η σύμβαση για το έργο της ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα θα υπογραφεί αύριο το μεσημέρι, ενώπιον των τοπικών ΜΜΕ.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπαγεωργίου επιδιώκει να προσδώσει στην υπογραφή της σύμβασης την απαραίτητη επισημότητα και να βάλει την πολιτική της σφραγίδα στο έργο αυτό.

Το έργο της ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. με 9 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε ο διαγωνισμός για το κυρίως έργο της ανάπλασης με 8 εκατ. ευρώ, με την Οικονομική Επιτροπή να κατακυρώνει τη σύμβαση στην εταιρία «Τεχνική Ανάπτυξη» με ποσό προσφοράς 6,85 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε προσφυγή άλλης εταιρίας στα διοικητικά δικαστήρια. Η οποία προφανώς δεν έγινε αποδεκτή.

Το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ αφορά δύο υποέργα: τις έξυπνες εφαρμογές και την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Το υποέργο των έξυπνων εφαρμογών με προϋπολογισμό 707.000 ευρώ έχει ανατεθεί στην ένωση οικονομικών φορέων «Globismart AE-Globiled M.ΕΠΕ», η οποία ήταν και η μοναδική εταιρία που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Το ποσό της σύμβασης είναι 696.000 ευρώ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back