ΗΠΕΙΡΟΣ

Παρέμβαση για τον «μαύρο αλευρώδη»

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για τον «μαύρο αλευρώδη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2023, 16:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά με έγγραφό του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στην παραγωγή εσπεριδοειδών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας από την προσβολή των καλλιεργειών από τον «μαύρο αλευρώδη». 

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης ζητά την κάλυψη του δυσβάστακτου κόστους αγοράς των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και της κάλυψης της  απώλειας του εισοδήματος των παραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης ενός τρόπου οικονομικής ενίσχυσης για την καταπολέμηση  της προσβολής των καλλιεργειών από τον «Μαύρο Αλευρώδη».

Στο έγγραφό του, αναφέρεται στο ιστορικό του προβλήματος, αλλά και στις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ώστε να βρεθεί αντίδοτο για την καταπολέμηση του «Μαύρου Αλευρώδη».

Το εν λόγω έντομο εντοπίστηκε στον αστικό ιστό της Άρτας το καλοκαίρι του 2018, Στη συνέχεια υπήρξε προσβολή των καλλιεργειών (πορτοκαλιές, μανταρινιές, λεμονιές κλπ) σε πολλές περιοχές σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και σε ποσοστό που αγγίζει το 40% της καλλιεργούμενης έκτασης, σύμφωνα με το έγγραφο του περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back