Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρεμβάσεις σε 22 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Παρεμβάσεις σε 22 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2022, 15:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε συντήρηση και επισκευή των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών προχωρούν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1,1 εκατ. ευρώ, με επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών. Στην ανακοίνωση του Δήμου, δεν αναφέρεται το τελικό κόστος της σύμβασης,

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα βελτιώσει τις υποδομές και θα αναβαθμίσει τους χώρους όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες βρέφη και παιδιά. Έχουμε υποχρέωση να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για αυτά και τους επόμενους μήνες σταδιακά οι παιδικοί μας σταθμοί θα αλλάξουν όψη. Το έργο το οποίο ξεκινά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των υπηρεσιών μας και δείχνει τη βούλησή μας να εργαζόμαστε για το καλύτερο», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.

Οι παρεμβάσεις, μέσω της συγκεκριμένης εργολαβίας, θα γίνουν σε 22 κτίρια - 13 βρεφονηπιακούς και 9 παιδικούς σταθμούς. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι: 1ος, 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος,7ος, 8ος, 9ος, 10ος, 11ος, 12ος και 13ος.

Οι παιδικοί σταθμοί: 2ος, 3ος, 4ος Παιδικός Σταθμός Καρδαμιτσίων, 6ος Παιδικός Σταθμός Αμφιθέας, 7ος, 9ος Παιδικός Σταθμός Αμπελιάς, Παιδικός Σταθμός Λογγάδων, Παιδικός Σταθμός Δροσοχωρίου και Παιδικός Σταθμός Σταυρακίου.

Αναλυτικά, οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν: διαμόρφωση χώρων, διαμόρφωση των ανισοσταθμών, διαμόρφωση ραμπών, αντικατάσταση-επιδιόρθωση κουφωμάτων, επιδιόρθωση υδραυλικών-αποχέτευσης, επιδιόρθωση στεγών-στεγάστρων, αντικατάσταση-επιδιόρθωση δαπέδων, αντικατάσταση πορσελανών και ειδών υγιεινής από φθορές στα wc, επίπλωση όπου απαιτείται, προμήθεια εξοπλισμού για τους χώρους προετοιμασίας και σερβιρίσματος γευμάτων, διαμόρφωση πρασίνου και δαπέδων αύλειων και υπαίθριων χώρων, αντικατάσταση των παλαιών σωμάτων καλοριφέρ (φέτες) με σώματα καλοριφέρ πάνελ, διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων, σκίαστρα-σκέπαστρα περιβάλλοντος χώρου, αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back