ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και οι παιδικοί σταθμοί από 1η Ιουνίου

Εικόνα του άρθρου Και οι παιδικοί σταθμοί από 1η Ιουνίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2020, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 1η Ιουνίου ανοίγουν και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί της χώρας, με το υπουργείο Εσωτερικών να θέτει τους όρους λειτουργίας τους, οι οποίοι συνάδουν με αυτούς της λειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

-Λειτουργία εκ περιτροπής σε αίθουσες που μπορούν να υποδεχτούν έως 15 παιδιά. Εφόσον διασφαλίζεται ότι σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι μικρότερος του 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.

-Το εκπαιδευτικό προσωπικό πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου στο πλαίσιο του εφικτού και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της ηλικίας των παιδιών. Σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών, ισχύουν ακριβώς τα ίδια και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όσον αφορά τους κανόνες λειτουργίας.

-Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην προμήθεια κατάλληλων αντισηπτικών και ειδών καθαριότητας για όλες τις αίθουσες σύμφωνα με τις οδηγίες. Η προμήθεια των ειδών αυτών γίνεται από τους Δήμους για τους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

-Ειδική μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων. Σε περίπτωση που το υπάρχον προσωπικό για οποιαδήποτε λόγο δεν επαρκεί, οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σύμβαση έως 4 μηνών. Το προσωπικό αυτό είναι αυτονόητο ότι μπορεί να απασχοληθεί σε άλλες ανάγκες και σε αντίστοιχα καθήκοντα καθαριότητας εσωτερικών χώρων όταν κλείσουν οι σταθμοί. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωπικό το οποίο εργαζόταν σε δομές οι οποίες εξακολουθούν και παραμένουν κλειστές όπως είναι τα ΚΑΠΗ.

-Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί λειτουργούν έως 31.7.2020. Νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οπότε η επιτροπή θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα. 

Ο ΟΚΠΑΠΑ

Με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις, ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι έχουν γίνει  απολυμάνσεις σε όλους τους σταθμούς καθώς  και οι απαραίτητες εργασίες καθαριότητας τόσο στο εσωτερικό των σταθμών όσο και στους εξωτερικούς αύλειους χώρους.

Κάνει δε γνωστό ότι από την Πέμπτη 28 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει  και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του ΟΚΠΑΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back