ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Παρέλαβαν ολοκληρωμένη πρόταση»

Εικόνα του άρθρου «Παρέλαβαν ολοκληρωμένη πρόταση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 18:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτες, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι «πολύ χαμηλή ωριμότητα» στις μελέτες για το πρώην άσυλο ανιάτων και ότι αυτό ήταν «μια πραγματικά οδυνηρή έκπληξη όταν αναλάβαμε».

Σήμερα, η Ενότητα Πολιτών αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της, χαιρετίζει ωστόσο την εξέλιξη της υποβολής πρότασης.

Η παράταξη αμφισβητεί ότι οι μελέτες δεν ήταν ώριμες και λέει ότι «επί της ουσίας, η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο τεχνικής ωριμότητας και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης».

Συμπληρώνει ότι αυτό που έμενε, ήταν μια τροποποίηση, χωρίς να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή «αγώνα δρόμου». Λέει συγκεκριμένα ότι η απόσταση από την ολοκλήρωση του φακέλου υποβολής, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη δημοτική αρχή «φαντάζει ως υπερμαραθώνιος», αναφερόμενη στην έκφραση που χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή.

Η Ενότητα Πολιτών λέει ότι επί θητείας της εκπονήθηκε το master plan, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση  για την παραχώρηση του χώρου, με το Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου και ολοκληρώθηκε, ως τις αρχές του 2019, με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και εξωτερικών συνεργατών, «το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών μελετών, αναμένοντας το άνοιγμα της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για την υποβολής της πρότασης».

Αναφέρει ακόμα ότι η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του χώρου «χρειαζόταν να πάρει μια παράταση και πιθανά λόγω τροποποίησης του νομικού πλαισίου να απαιτούνταν μια επικαιροποίηση».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «γίνεται αντιληπτό ότι, η καπηλεία του έργου των άλλων δεν αποτελεί αρχοντική πράξη. Το μόνο αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι έστω και αργά η δημοτική αρχή κατάλαβε ότι εφόσον δεν έχει δικό της όραμα δεν είναι κακό να υλοποιεί το δικό μας, για το καλό του τόπου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back