ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τραπεζοκαθίσματα… covid μέχρι το 2023

Εικόνα του άρθρου Τραπεζοκαθίσματα… covid μέχρι το 2023
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2022, 13:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια από τις «παρενέργειες» της πανδημίας, ήταν ότι επιτράπηκε, για προφανείς επιχειρηματικούς λόγους, στην εστίαση, να καταλάβει περισσότερο δημόσιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα.

Τυπικά, η ισχύς της απόφασης έληγε αύριο, 30 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, η κυβέρνηση αποφάσισε να… παρατείνει τον covid, τον οποίο έχει «λήξει» επανειλημμένα αρκετές φορές μέχρι τώρα, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Μαΐου.

Έτσι, μπορεί να μη συντρέχουν διάφορα άλλα μέτρα για την πανδημία, αλλά τα «α λα καρτ» μέτρα παραμένουν. Η διάταξη που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν αναπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα στο δημόσιο χώρο, στο διπλάσιο της άδειας, παραμένει μέχρι 15 Ιανουαρίου.

Προφανώς, είναι μια «παραχώρηση» του Υπουργείου Υγείας (μιας και σε δικό του νόμο περιλαμβάνεται…) στις επιχειρήσεις εστίασης που, αφενός πλήγηκαν ιδιαίτερα από την πανδημία, αφετέρου τώρα επιστρέφουν (και αυτές) τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Όλα αυτά βέβαια σε βάρος του δημόσιου χώρου. Και υπό την αίρεση ότι ο χειμώνας θα επιτρέψει τα «τραπεζάκια έξω», αλλά και δεν θα καταστεί ιδιαίτερα… ενεργοβόρος.

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης, ή να είναι ικανός για ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Σύσταση και Οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου επωνυμία Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού covid 19 και προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Έρχονται και εκλογές.. Οι πεζοί, οι γονείς με τα καροτσάκια, οι ηλικιωμένοι.. ας πάνε από τον δρόμο..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back