Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρατάξεις Κόνιτσας: Τι λένε για μικρά υδροηλεκτρικά και ανεμογεννήτριες

Εικόνα του άρθρου Παρατάξεις Κόνιτσας: Τι λένε για μικρά υδροηλεκτρικά και ανεμογεννήτριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2023, 16:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι δύο δημοτικές παρατάξεις της Κόνιτσας «Ο τόπος μας μπροστά» και «Ο τόπος που θέλω να ζω», με κοινή τους ανακοίνωση παίρνουν θέση για τις αδειοδοτήσεις και το σχεδιασμό έργων ΑΠΕ στην περιοχή.

Τονίζουν λοιπόν ότι με σκεπτικό και γνώμονα το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τη λήψη μέτρων για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των παρεμβάσεων, αλλά και την αποδοχή της ανάγκης για παραγωγή ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλουν:

«Εξετάζουμε και διαμορφώνουμε θέση, κατά περίπτωση, για τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα (ΜΥΗΕ), με βάση την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τα ανταποδοτικά οφέλη. Για τα φωτοβολταϊκά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στην αισθητική των χαρακτηριστικών της περιοχής που εγκαθίστανται».

Οι δύο παρατάξεις δηλώνουν κάθετα αντίθετες στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στα «απάτητα και ιστορικά βουνά μας».

Προσθέτουν ότι «οι περιοχές αυτές αποτελούν μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αναδεικνύουν την ιστορική πορεία του τόπου μας και ταυτόχρονα αποτελούν ανερχόμενο τουριστικό προϊόν για την περιοχή μας, χωρίς να παραβλέπουμε την πιθανή όχληση και διατάραξη της σπάνιας ενδημικής χλωρίδας και πανίδας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back