ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Εικόνα του άρθρου Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2023, 23:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συριακούς στρατιωτικούς στόχους την Κυριακή ως απάντηση σε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, καθώς η βία αναζωπυρώθηκε και πάλι μετά τις διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία ανέφεραν εκρήξεις κοντά στην Δαμασκό, καθώς το Ισραήλ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν να πλήττουν συριακό έδαφος μετά την εκτόξευση έξι ρουκετών κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας δήλωσε ότι η αεράμυνά της απάντησε στις ισραηλινές επιθέσεις και αναχαίτισε ορισμένους ισραηλινούς πυραύλους. Ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα και ότι προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν στον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή και προσάρτησε την περιοχή των 1.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων το 1981, μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Η τηλεόραση Al Mayadeen TV με έδρα τον Λίβανο μετέδωσε ότι οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του υποστηριζόμενου από το Ιράν παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών προς τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Michael Giladi/Flash90 via The Times of Israel




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back