Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλαβές» στα Γιάννενα, διαλυτήριο στον Ασπρόπυργο

Εικόνα του άρθρου «Παραλαβές» στα Γιάννενα, διαλυτήριο στον Ασπρόπυργο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2016, 19:37
ΕΛΛΑΔΑ

Επτά μέλη της θεωρούμενης μεγαλύτερης σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα, συνέλαβε η αστυνομία. Ένα μέλος της σπείρας, ένας 36χρονος Αλβανός συνελήφθη στα Γιάννενα και στην πορεία, μέσα σε δύο μέρες, από την περασμένη Τετάρτη συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα: δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας άνδρας 50 ετών και μία 43χρονη γυναίκα, ένας 31χρονος υπήκοος Νιγηρίας, ένας 31χρονος υπήκοος Σομαλίας, ένας 46χρονος υπήκοος Καμερούν και ένας 54χρονος Έλληνας. Η οργάνωση είχε παράλληλη δράση και στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς, ενώ διέθετε διαλυτήριο οχημάτων στον Ασπρόπυργο όπου αποσυναρμολογούσε τα κλεμμένα οχήματα και πωλούσε τα εξαρτήματα αυτών ως ανταλλακτικά Κατασχέθηκαν 72 κιλά και 895 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 πιστόλια και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, 8 κλεμμένα οχήματα, 1 κομμένο φορτηγό σε κοντέινερ, πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλεμμένων οχημάτων, πλήθος πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας, πλαστών ταυτοτήτων, εγγράφων, σφραγίδων, κλειδιών αυτοκινήτων, κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων. Την επιχείρηση διεύθυνε και συντόνισε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Τα Γιάννενα ήταν… σταθμός μεταφόρτωσης των ναρκωτικών. Μέλη της σπείρας έρχονταν εδώ, παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών στα σύνορα. 

Για την αποφυγή της σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της Αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.  Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 64 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και δύο 2 απόπειρες κλοπής. Σε βάρος του 54χρονου Έλληνα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, εκβίασης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back