Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σπείρα πολυτελείας» με κόκα εξαρθρώθηκε στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Σπείρα πολυτελείας» με κόκα εξαρθρώθηκε στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2017, 14:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη, διακινούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Δίωξη ναρκωτικών Ιωαννίνων μετά από έρευνες και επιχείρηση σε Αθήνα και Πάτρα. Συγκεκριμένα,

συνελήφθησαν  ένας 26χρονος Έλληνας, εγκέφαλος της σπείρας καθώς και οκτώ ακόμα άτομα, επτά άνδρες, ηλικίας 33, 34, 33, 39, 67, 36 και 33 ετών και μία 24χρονη γυναίκα που κατηγορούνται ως κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και έκθεσης ανηλίκου, κατά περίπτωση.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 45χρονος Αλβανός, ο οποίος εκτίει ποινή σε ελληνική φυλακή, καθώς και έντεκα ακόμα άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από τη σπείρα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διακινούσαν κυρίως κόκα στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Η «σπείρα πολυτελείας» καθοδηγούνταν από έναν 26χρονο και έπαιρνε τα ναρκωτικά από έναν 33χρονο, καθώς και τον 45χρονο Αλβανό, οι οποίοι οργάνωναν την προμήθεια των ναρκωτικών από την Πάτρα (ο 45χρονος μέσα από τη φυλακή…), για να διακινηθούν στα Γιάννενα.

 Μάλιστα, για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές, μετακινούνταν με αυξημένα μέτρα προστασίας. Για τις δε επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα είτε σε τρίτα πρόσωπα και χρησιμοποιούσαν «κώδικα συνεννόησης».

Τα ευρήματα της αστυνομίας δεν είναι τρομερά, ωστόσο το εύρος της σπείρας, αλλά και το γεγονός ότι διακινούσε κόκα, κάνουν την εξάρθρωση σημαντική. Κατά τους ελέγχους βρέθηκαν 191 γρ. κοκαΐνης, που από μόνα τους αξίζουν πάνω από 20.000 ευρώ, καθώς επίσης και 4,151 κιλά χασίς, ένα όπλο zoraki mod 914, 127 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερα αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας, πληθώρα συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, τρία γκλομπ, ένα σπαθί, ένα μαχαίρι και ένας τρίφτης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ και 13 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back