Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Παράκαμψη Νικόπολης: Σε αναμονή της έναρξης των εργασιών

Εικόνα του άρθρου Παράκαμψη Νικόπολης: Σε αναμονή της έναρξης των εργασιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2021, 18:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τον οριστικό ανάδοχο του έργου της Παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου σε σημερινή της συνεδρίαση.

Το οδικό αυτό έργο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 15,2 εκατ. ευρώ. Το έργο θα κατασκευάσει η τεχνική εταιρία «Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ» με κόστος σύμβασης 10,6 εκατ. ευρώ (ποσοστό έκπτωσης 30,23%).

« Με το έργο αυτό επιτυγχάνονται δύο στόχοι: Η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και η κατασκευή σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας. Παράλληλα καθίσταται πλέον δυνατή η υποβολή φακέλου για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στα μνημεία της UNESCO» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή-βελτίωση οδικών τμημάτων:

- Του κύριου οδικού άξονα Ε02 που χωροθετείται από τον κόμβο Ακρίβη έως τον κόμβο Μονολιθίου, 1,8 χλμ. προβλέπεται η ανακατασκευή του (τυπική διατομή τύπου β2 με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση). Κατά μήκος της οδού θα κατασκευαστούν και δύο ισόπεδοι κόμβοι, στη συμβολή της οδού με την εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων και στη συμβολή με την εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

- Της κύριας οδικής αρτηρίας ΒΙ.ΠΕ, που χωροθετείται ως οδικός άξονας βορείως της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου Πρέβεζας έως τον κυκλικό κόμβο πλησίον του οικισμού Μύτικα, μήκους 2,1 χλμ. Στο ενδιάμεσο προβλέπονται δύο ακόμη ισόπεδοι κόμβοι, ενώ επί της παραλιακής οδού θα διαμορφωθεί ο ανισόπεδος κόμβος Μύτικα. Η οδική αρτηρία θα είναι τυπικής διατομής τύπου β4νσ τετράιχνης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριζόμενη νησίδα, με πρόβλεψη παράπλευρου δικτύου εξυπηρέτησης διπλής κατεύθυνσης.

- Των υφιστάμενων κυκλοφοριακών συστημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργικότητα του οδικού συστήματος της περιοχής. Θα εκτελεστούν επεμβάσεις ανακατασκευής και αποκατάστασης, όπου απαιτούνται για τη σύνδεση των ανωτέρω με τα υφιστάμενα οδικά δίκτυα.

- Θα κατασκευαστούν όλα τα συνοδά έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης και διευθέτησης όμβριων υδάτων, φωτισμού κόμβων και οδών, εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης, σήμανσης και ασφάλισης οδών. Επίσης περιλαμβάννται και μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, οπτικών ινών και ΔΕΥΑΠ.


* Φωτό: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back