Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Παράκαμψη Νικόπολης, «ανοίγει» ο δρόμος

Εικόνα του άρθρου Παράκαμψη Νικόπολης, «ανοίγει» ο δρόμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2021, 18:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης στην Πρέβεζα. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, μετά από αρκετές αναβολές, συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων η υπόθεση του ορισμού προσωρινής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις.

Χωρίς τη συζήτηση για τον ορισμό της προσωρινής μονάδας των απαλλοτριώσεων στο Διοικητικό Εφετείο, το έργο δεν μπορούσε να δημοπρατηθεί.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν έτοιμη τη σχετική διακήρυξη προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Τα συγκοινωνιακά έργα για την ανάδειξη της Νικόπολης είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με προϋπολογισμό 17,1 εκατ. ευρώ (μετά από τροποποίηση που έγινε).

Με την υλοποίηση της μεγάλης αυτής παρέμβασης και την «κατάργηση» της εθνικής οδού που σήμερα διασχίζει τη ρωμαϊκή Νικόπολη, μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back