ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραδοσιακές τέχνες με «συμμαχία»

Εικόνα του άρθρου Παραδοσιακές τέχνες με «συμμαχία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος επεκτείνει τη συνεργασία του με το Μέκκειο Οικοτροφείο, με δράσεις μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Προς Απόρους (ΤΕΒΑ).       

Αποδέκτες του προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από ακραία φτώχεια και που σύμφωνα με τα κριτήρια εκλεξιμότητας, που έχουν θεσπιστεί, καλύπτουν κατά μέσο όρο το 5-7% του πληθυσμού.

Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και την παροχή βασικής υλικής συνδρομής στους απόρους, παρέχονται συνοδευτικά μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων.

Ανάμεσά τους είναι η εκπαίδευση σε παραδοσιακές τεχνικές και συγκεκριμένα στην αργυροχοΐα,  στην κοπτική-ραπτική, στην υφαντική, κ.λπ., σε συνεργασία με το Μέκκειο Οικοτροφείο και αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών «Ζωοδόχος Πηγή» που το διαχειρίζεται.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ο Δήμος φιλοδοξεί να συνεχίσει και πέρα από την σύνδεση του με το ΤΕΒΑ, εκτός της κατάρτισης των ωφελουμένων, είναι η προβολή της γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης στην ασημουργία, την ηπειρώτικη υφαντική και κουζίνα κ.α.

«Πιστεύουμε ότι ξεκινώντας μια τέτοια δράση το όφελος θα είναι διπλό, τόσο για τους ωφελούμενους που θα λάβουν μέρος και θα αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες, τις οποίες θα εκμεταλλευτούν στην αγορά εργασίας, όσο και για την προβολή της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε μια άλλη πτυχή της συνεργασίας, με τη διάθεση του 20% των εσόδων από το κληροδότημα Μπάρκα για τις ανάγκες του Οικοτροφείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back