ΚΟΣΜΟΣ

Παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία ο Πουτζδεμόν

Εικόνα του άρθρου Παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία ο Πουτζδεμόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2017, 22:13
ΚΟΣΜΟΣ

Ο καθαιρεθείς περιφερειακός πρωθυπουργός Κάρλες Πουτζδεμόν παραδόθηκε, μαζί τέσσερις υπουργούς παραδόθηκαν αυτοβούλως στη βελγική αστυνομία

Η εισαγγελία της Μαδρίτης είχε εκδώσει την Παρασκευή ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε, καθώς κατηγορούνται για «στάση και εξέγερση», λόγω της ανακήρυξης, με απόφαση του τοπικού καταλανικού κοινοβουλίου, της Καταλονίας ως «ανεξάρτητο κράτος».

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και με την έγκριση της Γερουσίαςμ, το περασμένο Σάββατο ήρε προσωρινά την αυτονομία της περιφέρειας της Καταλονίας, καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση, διέλυσε το τοπικό κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες τοπικές εκλογές στην επαρχία για τις 21 Δεκεμβρίου.

Τις αρμοδιότητες του τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας αυτοπροσώπως, για να τις εκχωρήσει αμέσως στην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας της χώρας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Τις αρμοδιότητες των Καταλανών τοπικών υπουργών που καθαιρέθηκαν ασκούν απευθείας οι Ισπανοί αρμόδιοι υπουργοί ανά υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back