ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παντελής Κολόκας: Επίθεση στη δημοτική αρχή για τις αυξήσεις στα τέλη

Εικόνα του άρθρου Παντελής Κολόκας: Επίθεση στη δημοτική αρχή για τις αυξήσεις στα τέλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2024, 13:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Κολόκας (Όμορφη Πόλη), κατηγορεί την πρώην και τη νυν δημοτική αρχή για την αύξηση των δημοτικών τελών και την «τρύπα - απόκλιση των 2.000.000 ευρώ».

Ο κ. Κολόκας καλεί την προηγούμενη δημοτική αρχή «να απαντήσει άμεσα αν αυτό είναι ακριβές» και εστιάζει περισσότερο στη νυν δημοτική αρχή, λέγοντας ότι « παρουσιάζει μια οικονομική κατάσταση, για την οποία προφανώς είναι συνυπεύθυνη, διότι μεσα από την κοντόφθαλμη, μικροπολιτική στάση που κράτησε ως αντιπολίτευση, εμπόδισε την εφαρμογή πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες στους περισσότερους Δήμους της χώρας, εφαρμόζονται με θετικά αποτελέσματα».

Για την ακρίβεια, η «απόκλιση» οφείλεται στην αύξηση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και στη μηδενική ενεργειακή εξοικονόμηση, στην οποία αναφέρεται και ο κ. Κολόκα στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Καθαριότητα-οδοφωτισμός, πόσο και γιατί ακριβαίνουν

Πρόκειται δηλαδή για «αυτοεκπληρωούμενη προφητεία» και όχι για ξαφνικό γεγονός.

Ο κ. Κολόκας διερωτάται «αν πρόκειται για έλλειψη σχεδίου ή περι απλής ανικανότητας της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί τα όποια οικονομικά δεδομένα παρέλαβε και προβαίνει στην εύκολη λογιστικά, αυτούσια μετακύλιση του οικονομικού βάρους στους πολίτες, με την πολυχρησιμοποιημένη καραμέλα της καμένης γης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back