ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Οι «εσωτερικές» υποψηφιότητες για το συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Οι «εσωτερικές» υποψηφιότητες για το συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2022, 16:57
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στις 24 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως ορίζεται από το «νόμο Κεραμέως».

Σημειώνεται ότι η διαδικασία μπορεί να αλλάξει ξανά, καθότι έχουν εντοπιστεί προβληματικά σημεία στην αρχική της διατύπωση.

Έτσι και αλλιώς, όλος ο νόμος έχει δεχθεί σφοδρή κριτική σε πολλά του σημεία από την ακαδημαϊκή κοινότητα, κριτική που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αγνοήσει σχεδόν πλήρως.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έκλεισε η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων των «εσωτερικών» μελών, δηλαδή των καθηγητών του ιδρύματος που θα θέλουν να συμμετάσχουν στο όργανο.

Πρόκειται για 14 υποψηφιότητες: Τζένη Παγγέ και Κατερίνα Πλακίτση από ΠΤΔΕ και ΠΤΝ, Δημήτρης Αλεξάκης, Χρήστος Σταυράκος και Γιάννης Τζαμτζής (Φιλοσοφική), Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου (Ψυχολογία), Κώστας Καραμάνης (Λογιστικής), Μηνάς Πασχόπουλος και Άννα Μπατιστάτου (Ιατρική), Σταύρος Νικολόπουλος (Μηχανικών Η/Υ), Απόστολος Αυγερόπουλος (Μηχανικών Επιστήμης Υλικών), Παναγιώτα Καντή (Φυσικό), Κωνσταντίνος Ζωγράφος (Μαθηματικό), Κωνσταντίνος Αγγέλης (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών).

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι «εξωτερικές» υποψηφιότητες, τόσο οι ακαδημαϊκές, όσο και οι μη ακαδημαϊκές, καθώς τουλάχιστον τρεις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, φέρονται ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, με χτεσινή (30/9) εγκύκλιό του, το Υπουργείο Παιδείας ορίζει (ξανά…) αρμοδιότητες, τις μεταβατικές για τα όργανα διοίκησης όπως η πρυτανεία, τα πρυτανικά συμβούλια κ.λπ., καθώς και τη διαδικασία συγκρότησης των νέων οργάνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back