ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα κόστη»

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα κόστη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 17:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεδρίασε έκτακτα στις 18 Ιανουαρίου και θέτει τρία ζητήματα: το ένα από αυτά, είναι το αίτημα για κάλυψη κόστους ενέργειας, ελέω αυξήσεων στα τιμολόγια και με το δεδομένο ότι το ίδρυμα δεν μπορεί να καλύψει τα κόστη.

«Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζητάει την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της ενίσχυσης του τακτικού προϋπολογισμού, ώστε να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και προμήθειας πετρελαίου, που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τον τρέχοντα προϋπολογισμό».

Είναι η τρίτη είδηση, μέσα σε μια ημέρα, στα Ιωάννινα, στην οποία επιχείρηση ή οργανισμός προειδοποιούν για αυξήσεις κοστολογίου ή αδυναμία κάλυψης, λόγω του ενεργειακού κόστους.

Επίσης, το ίδρυμα ζητάει να αναπληρωθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις μελών ΔΕΠ για τα έτη 2020 και 2021, σύμφωνα με το νόμο 4610/7-5-2019 (άρθρο 65). Σημειώνει ότι οι 17 πιστώσεις που διατέθηκαν, καλύπτουν μόνο μέρος κενών, που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις του 2020, «δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο διδακτικό έργο».

Τέλος, σημειώνει ότι η υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών είναι «δραματική». Αναγνωρίζει ότι «σημαντικό μέρος των διοικητικών αναγκών καλύπτεται  από ελαστικές  σχέσεις εργασίας και θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή εργασίας ορισμένου χρόνου, ασκούν έργο διοικητικό πάσης φύσεως, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες». 

Οπότε, ζητάει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πιο συγκεκριμένα τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου στο πανεπιστήμιο μέσω νομοθετικής ρύθμισης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back