πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη μονάδα εμφραγμάτων

Εικόνα του άρθρου Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη μονάδα εμφραγμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2019, 17:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απάντησή της στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων δίνει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ σε ανακοίνωσή τoυ έκανε λόγο για «προεκλογική και εσπευσμένη» επέκταση της λειτουργίας της ΜΕΠΚ, προσθέτοντας ότι δεν επαρκεί το προσωπικό.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έρχεται να συνδέσει την παρέμβαση αυτή με άλλες τρεις σχετικές παρεμβάσεις της ΝΔ, στο παρελθόν, για τη λειτουργία της 4ης πτέρυγας. «Αντί να εγκαλείται η Διοίκηση γιατί αργεί να θέσει σε λειτουργία την 4η πτέρυγα, εγκαλείται επειδή τη θέτει στην υπηρεσία των πολιτών της περιοχής. Για μια ακόμα φορά χρησιμοποιείται το επιχείρημα της δήθεν έλλειψης προσωπικού και άρα της μη ‘ασφαλούς’ λειτουργίας δομών του ΠΓΝΙ, χωρίς να τεκμηριώνεται από κάποιο στοιχείο. Αλήθεια γιατί δεν ενθαρρύνεται η Διοίκηση να προσλάβει προσωπικό, εάν αυτό απαιτείται, και προτάσσεται η αναστολή λειτουργιών;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά αφήνοντας εκ νέου αιχμές για προσπάθειες ιδιωτικοποίησης.

Στη συνέχεια, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με διοικητή τον Βασίλη Τσίκαρη καταθέτει στοιχεία για το προσωπικό.

Στην ανακοίνωσή του λοιπόν αναφέρει συγκεκριμένα:

-Το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις δύο καρδιολογικές κλινικές (Α και Β) ανέρχεται σε 19 καρδιολόγους. Το προσωπικό αυτό πλαισιώνεται και από επιπλέον 11 ειδικευόμενους γιατρούς.

-Το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό των καρδιολογικών κλινικών εκτελεί μόνο 30 ενεργές εφημερίες το μήνα, με σημαντικό περιθώριο αύξησής τους σύμφωνα με το Ν. 3868/3-8-2010 ικανό να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας των νέων υποδομών και όχι μόνο.

-Από τις 23 Νοεμβρίου του 2018, το νοσοκομείο έχει προσλάβει 10 νοσηλευτές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, ενώ πρόσφατα προσλήφθηκαν επιπλέον 10 νοσηλευτές για την κάλυψη όλων των αναγκών. «Πώς συνεπώς προκύπτει η ‘προεκλογική’ βιασύνη της Διοίκησης;» αναρωτιέται σε αυτό το σημείο.

-Σύμφωνα με την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΙ, όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός είναι διαθέσιμος και σε ετοιμότητα χρήσης.

«Από όλα τα παραπάνω, σαφώς προκύπτει η προσχηματική επίκληση λόγων για τη μη λειτουργία τη ΜΕΠΚ και προφανώς η ανακοίνωση, αλλά και οι υπόλοιπες αδικαιολόγητες αντιδράσεις, υπηρετούν άλλες στοχεύσεις. Είναι στην κρίση των πολιτών να τις αναζητήσουν. Θεωρούμε επιβεβλημένο να επισημάνουμε ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία της Διοίκησης του ΠΓΝΙ δεν έχει ως ορίζοντα τις εκλογές» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3