Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Είσοδος υπό όρους και με ειδική κάρτα

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Είσοδος υπό όρους και με ειδική κάρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 21:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών από νοσοκομεία της χώρας («Άγιος Σάββας» Αθηνών, Λαμία, Βόλος και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας), με ακριβά ιατρικά μηχανήματα να κάνουν «φτερά», έχουν σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Υγείας, το οποίο προχωρά στη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας στα νοσοκομεία της χώρας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έρχεται να λάβει μια σειρά από μέτρα, πολλά από τα οποία αποτελούν κανόνες εύρυθμης λειτουργίας οι οποίοι ναι μεν υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται, όπως είναι οι ώρες του επισκεπτηρίου των ασθενών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή Βασίλη Τσίκαρη, η λήψη των μέτρων αυτών αποτελεί και μια ευκαιρία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, τη διασφάλιση της ηρεμίας και της εργασιακής ειρήνης και τον περιορισμό των λοιμώξεων.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσίκαρης, το επισκεπτήριο θα γίνεται από 17:00 έως 19:00 καθημερινά για όλες τις κλινικές και επιπρόσθετα τα σαββατοκύριακα από 10:00 έως 12:00. Για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ισχύει ειδικό ωράριο επισκέψεων (14:30-15:00), ενώ ενημέρωση των συγγενών από τους γιατρούς γίνεται στις 10:30 όπως και κατά το επισκεπτήριο.

Για τον έλεγχο του επισκεπτηρίου θα εκδίδεται και θα παραδίδεται σε κάθε εισαγωγή ασθενούς, μαζί με το εισιτήριο, μια κάρτα για χρήση του συνοδού του ασθενούς ή των επισκεπτών του. Τονίζεται δε ότι σε κάθε ασθενή δεν μπορεί να παραβρίσκεται παραπάνω από ένα άτομο ως συνοδός και μόνο αν αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον θεράποντα ιατρό. Σε κάθε περίπτωση και κατά την ώρα του επισκεπτηρίου δεν μπορεί να παραβρίσκεται πάνω από ένα άτομο. Οι επισκέπτες θα πρέπει να εναλλάσσονται διατηρώντας την ίδια κάρτα που χορηγήθηκε στον ασθενή με την εισαγωγή του, σύμφωνα με τις οδηγίες ειδικού εντύπου που θα διανέμεται μαζί με το εισιτήριο.

Οι επισκέψεις δε των ιατρικών επισκεπτών θα γίνονται σε προκαθορισμένες ώρες και ημέρες σύμφωνα με τον κανονισμό της κάθε κλινικής. Επίσης, ασθενείς, συνοδοί, προσωπικό κ.λπ. θα κάνουν χρήση μόνο των τριών κεντρικών θυρών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η είσοδος και η έξοδος των αυτοκινήτων θα είναι ελεγχόμενη. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τοποθετημένη στο αυτοκίνητό τους την ειδική κάρτα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης και ο εξής κανόνας: Όλοι οι ασθενείς θα εξετάζονται στα τακτικά ιατρεία ή στα ΤΕΠ και ποτέ στις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που απαιτούν την παρουσία ασθενή στην κλινική (π.χ. στην ψυχιατρική). «Αυτό ισχύει και για την πρωινή και για την απογευματινή ολοήμερη λειτουργία» τόνισε ο κ. Τσίκαρης. Ο διοικητής ξεκαθάρισε επίσης ότι απαγορεύεται η διακίνηση διαφημιστικού υλικού εντός του νοσοκομείου από οποιαδήποτε επιχείρηση και για οποιοδήποτε προϊόν.

«Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον των ασθενών και των ληπτών υπηρεσιών υγείας» τόνισε ο κ. Τσίκαρης.

Όλα τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο κιόλας, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να αξιοποιεί υπάρχον προσωπικό για την τήρησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back