Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πανεπιστημιακό μίας νόσου, Χατζηκώστα… καμίας νόσου»

Εικόνα του άρθρου «Πανεπιστημιακό μίας νόσου, Χατζηκώστα… καμίας νόσου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 12:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων, με αφορμή την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου στα Γιάννενα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι έμειναν «εκτός κάδρου» οι αιτίες των προβλημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι δεν είναι δυνατό να συνεισφέρει μια τέτοια επίσκεψη και οι επαφές, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν, «όταν  βλέπουν ότι το σύστημα δεν πιέζεται αλλά δεν βλέπουν ότι το ΠΓΝΙ κινδυνεύει να γίνει νοσοκομείο μιας νόσου για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία και  το νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα ‘καμίας νόσου’ μετά τα πολλαπλά και συνεχή κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό διάσπαρτο σε πολλές κλινικές».  

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Κωτσόπουλος ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι άρτιος και αλλαγή ή αναθεώρηση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των νοσοκομείων δεν προβλέπεται», η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων αναφέρει ότι «δεν αναρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπισθούν οι πάσχοντες από άλλες νόσους, πως θα προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, πως θα επιστρέψουν οι φοιτητές ιατρικής στις κλινικές για την πρακτική τους άσκηση και εκπαίδευση».

Μεταξύ άλλων, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων ζητάει προσλήψεις προσωπικού, πλήρη λειτουργία χειρουργείων, επίταξη ιδιωτικού τομέα, μαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ, ένταξη υγειονομικών στα βαρέα ανθυγιεινά κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3