ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να προχωρήσει»

Εικόνα του άρθρου «Ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να προχωρήσει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2021, 14:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου προκειμένου να έχουν από κοντά μια εικόνα της κατάστασης που υπάρχει στην περιοχή με την πανδημία.

Όλοι τους συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ στο Δημαρχείο. Ο κ. Ελισάφ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση όπως και ότι απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων κι όχι η επιβολή νέων. Μια άποψη που φαίνεται ότι συμμερίστηκε και ο γενικός γραμματέας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε: «Είμαστε στα τελευταία στάδια της πανδημίας και είναι κρίσιμο να μην κάνουμε λάθη ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η οικονομία και να μην ληφθούν πρόσθετα μέτρα».

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του κ. Κωτσιόπουλου και του κ. Γώγου στα Γιάννενα, φαίνεται ότι είναι ο εμβολιασμός των υγειονομικών, μετά και τα κρούσματα που προέκυψαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να προχωρήσει ώστε να αποφευχθούν εστίες στα νοσοκομεία. Αυτό θα βοηθήσει το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει το νέο κύμα», σημείωσε ο κ. Κωτσιόπουλος. Και πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους των επισκέψεων στα νοσοκομεία της περιοχής είναι να συζητηθούν τρόποι ώστε οι υγειονομικοί να πειστούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back