ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανελλήνιο συνέδριο φαρμακολογίας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πανελλήνιο συνέδριο φαρμακολογίας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2018, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί το 10ο πανελλήνιο συνέδριο βασικής και κλινικής φαρμακολογίας. Το συνέδριο θα γίνει από 25 έως 27 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Serai. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες σε θέματα καθημερινής ορθής πρακτικής και επερχόμενης καινοτομίας στον τομέα του φαρμάκου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, καινοτόμα φάρμακα έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση ανθιστάμενων νοσημάτων στη συμβατική φαρμακοθεραπεία, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα έχει αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών στην Ελλάδα κατά σχεδόν ένα έτος και έχει οδηγήσει σε μείωση των συνολικών ημερών νοσηλείας κατά 2,6 εκατομμύρια ημέρες ετησίως. Βασική επιδίωξη της  Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας είναι να λειτουργεί ως μέσο άμεσης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των επιστημόνων, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά και εκπαιδευτικά στον τομέα της φαρμακολογίας.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου, θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 19:30, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και τιμητική εκδήλωση για τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριο Μαρσέλο. Ο τιμώμενος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Τα φάρμακα στην αρχαία Ελλάδα – Στάδια ανάπτυξης της δυτικής ιατρικής σκέψης». Η τιμητική εκδήλωση, είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back