Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πανδημικές» ανάγκες και μέτρα

Εικόνα του άρθρου «Πανδημικές» ανάγκες και μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2020, 16:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο Μέτσοβο και το Κέντρο Υγείας της πόλης βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Θωμάς Ρέκατας και ο Αλέκος Φαρμάκης, μέλος του συντονιστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συζήτησαν με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, την «άμεση ανάγκη προμήθειας γρήγορων (rapid) διαγνωστικών τεστ και ενίσχυσης με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, πέραν των επικουρικών, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής».

Η κα Τζούφη είπε επίσης ότι χρειάζεται άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων και παροχή ειδικών κινήτρων ώστε να υπάρξει ανταπόκριση και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι που μπορούν αξιοποιηθούν.

Η βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν επίσης με το δήμαρχο Κώστα Τζαφέα.

Συζήτησαν ζητήματα όπως η υγειονομική θωράκιση της περιοχής, η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και η μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Διαπίστωση ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «σημαντικός αριθμός μαθητών δε διαθέτει και δεν έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας, τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να συμμετάσχει».

Επίσης, ότι Δήμοι χρειάζονται «εμπροσθοβαρή μέτρα οικονομικής στήριξης», ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back