Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΠΑΜΕ κατά νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ

Εικόνα του άρθρου ΠΑΜΕ κατά νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2020, 20:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του γενικού συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), γιατί όπως αναφέρει, «απέρριψε ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ για στήριξη στις συναδέλφους εργαζόμενες στο ΠΓΝΙ, που αρνήθηκαν την δωρεά από το Νιάρχειο ίδρυμα».

Στις ανακοινώσεις των εργαζόμενων του νοσοκομείου, είχε απαντήσει επιθετικά ο… σύλλογος εργαζόμενων, στο οποίο πλειοψηφία διαθέτει η ΔΑΚΕ.

«Απέναντι στην συνδικαλιστική λογική και ηθική του σωματείου ΠΓΝΙ ότι η προστασία του ιδιώτη και της κυβέρνησης, δικαιολογεί την καταστολή των μελών του σωματείου, μια λογική ξεδιάντροπα φιλοεργοδοτική,  ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος και όσοι συμφώνησαν μαζί του, με αστείες υπεκφυγές δήλωσαν ότι ‘φοβούνται να μην δοθεί η εντύπωση πως το ΝΤ κατηγορεί όσους δέχτηκαν τη δωρεά’, τη στιγμή που ούτε το ψήφισμα κατηγορούσε κανέναν, αλλά ακόμη περισσότερο ούτε οι συνάδελφοι που απέρριψαν τη δωρεά άφησαν υπόνοια ψέγους σε όσους την έλαβαν» τονίζει το ΠΑΜΕ.

Κατηγορεί για «αστείρευτη υποκρισία» τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Χρήστο Γρίβα, όσο και τους εκπροσώπους ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, γιατί «την ίδια στιγμή που έλεγαν ότι συμφωνούν με την ουσία του  ψηφίσματος το καταψήφισαν, γιατί τάχα δεν είχαν διαβάσει και δεν είχαν ακούσει τις επιστολές των συναδέλφων, οι οποίες όμως είχαν αναπαραχθεί μέχρι και σε εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας και είχαν αναρτηθεί σε όλα τα τοπικά μέσα».

Το νομαρχιακό τμήμα δεσμεύτηκε να καλέσει την εργαζόμενο και τον εκπρόσωπο του σωματείου για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και αυτή την εξέλιξη, λέγοντας ότι το νομαρχιακό τμήμα κρατάει «ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια περήφανη και σε μια ανήθικη, φιλοεργοδοτική στάση».

Αναδεικνύεται και από αυτό το περιστατικό, ότι μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση που ξεκίνησε, οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να απαλλαχτούν από τη γάγγραινα του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να απαλλαγούν απ όλους εκείνους που δήθεν αγωνίζονται για τους εργαζόμενους αλλά στην πραγματικότητα στέκονται εμπόδιο στην διεκδίκηση της ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ακόμη και εάν χρειαστεί να παίξουν δημόσια και απροκάλυπτα, το ρόλο του μαντρόσκυλου των συμφερόντων των ιδιωτών.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back