ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το παλιό ΚΤΕΛ και η αξιοποίηση που δεν έρχεται

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2016, 12:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η οδός Μπιζανίου ήταν κάποτε ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, με τη φυσιογνωμία της να καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τη λειτουργία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πρεβέζης. Τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα. Το ΚΤΕΛ μετακόμισε στην οδό Παπανδρέου, ο δρόμος δεν μπόρεσε να βρει άλλους ρυθμούς και η δυναμική μιας ολόκληρης συνοικίας χάθηκε. Και μετά ήρθε η κρίση για να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την εμπορικότητα του δρόμου.

Το φάντασμα όμως του παλιού ΚΤΕΛ πλανάται ακόμη. Το εδώ και οκτώ χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο, μεγάλο και επιβλητικό, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ένα τέτοιο κτίριο δεν μπορεί να χαθεί εύκολα από την εικόνα του δρόμου. Κυριαρχεί εκ των πραγμάτων στο αστικό τοπίο της περιοχής. Και η κυριαρχία του είναι πια σαρωτικά αρνητική. Πόσο μάλλον όταν το κτίριο αυτό έχει πέσει και θύμα εκτεταμένων βανδαλισμών.

Από την πρώτη στιγμή που το ΚΤΕΛ σταμάτησε να λειτουργεί εκεί, όλοι ήλπιζαν ότι το κτίριο θα έπαιρνε σύντομα μια διαφορετική ζωή. Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ακινήτων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, δεν τα κατάφερε όμως.

Για την ενοικίαση του χώρου υπήρξε τότε ενδιαφέρον από διάφορους, από σούπερ μάρκετ μέχρι και Κινέζους που ήθελαν να ανοίξουν τα γνωστά κινέζικα εμπορικά καταστήματα. Καμία πρόταση όμως δεν προχώρησε. Στη συνέχεια, έγιναν δύο τρεις ακόμα αποτυχημένες προσπάθειες για την εξεύρεση ενοικιαστών και για τα δύο παλιά ΚΤΕΛ –στην οδό Μπιζανίου και στην οδό Ζωσιμάδων (το συγκεκριμένο κτίριο, που λειτούργησε ως ΚΤΕΛ Αθηνών, είναι ημιτελές)- από τον οικοδομικό συνεταιρισμό, ο οποίος μετράει 280 μετόχους.

Τον τελευταίο καιρό, ο συνεταιρισμός διά της αρμόδιας επιτροπής που έχει συστήσει με πρόεδρο τον Κώστα Ζωνίδη, απευθύνθηκε και στον δήμο Ιωαννιτών, ζητώντας του να συνδράμει και να στεγάσει εκεί υπηρεσίες του. Είναι προφανές ότι ένα τόσο μεγάλο ακίνητο, δύσκολα μπορεί να βρει τον ενοικιαστή που θα ήθελε, εν μέσω κρίσης. Σημειωτέν ότι οι 280 μέτοχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησης του κτιρίου.

Όπως και να’ χει, ο ευπρεπισμός και ο καθαρισμός του ακινήτου, ενός ακινήτου που αποτελεί μέρος της ταυτότητας της πόλης εδώ και 55 χρόνια, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back