Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάλι προβληματική η «επιστρεπτέα»

Εικόνα του άρθρου Πάλι προβληματική η «επιστρεπτέα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2020, 17:53
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», της δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους ένεκα της πανδημίας, είναι και πάλι προβληματική. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρίου που υπογράφει τη σχετική επιστολή, σημειώνει ότι ενώ η προθεσμία υποβολής αίτησης είναι η 22α Ιουνίου, η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί… μετά.

Λογικά λοιπόν, ο κ. Δημητρίου επισημαίνει ότι «οι επιχειρηματίες δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τα παραπάνω πριν την κατάθεση υποβολής του αιτήματος τους» και να απεντάσσονται κατόπιν εορτής, λόγω μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση, στη σειρά μέτρων που παίρνει, ουσιαστικά δημιουργεί αποκλεισμούς που είτε δεν είναι «ορατοί», είτε προκύπτουν αργότερα.

Επίσης, το Επιμελητήριο τονίζει ότι δίνεται μόνο μια βδομάδα περιθώριο για την κατάθεση των αιτήσεων, χρόνος πολύ μικρός για μικρομεσαίους.

Ακόμα, ο κ. Δημητρίου σημειώνει ότι ενώ είναι χιλιάδες οι ατομικές επιχειρήσεις που εκ του νόμου δεν χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή και αποκλείονται, καθώς δεν έχουν δυνατότητα ένταξης. «Σας είχαμε ζητήσει επεξηγήσεις για την ρήτρα εργαζομένων και ακόμη και σήμερα που είναι ανοιχτή η διαδικασία ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχετε αποσαφηνίσει τι τελικά θα ισχύσει» συμπληρώνει.

Τέλος, σημειώνει ότι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν νομικά πρόσωπα Δήμων όπως οι ΔΕΥΑΙ και ως εκ τούτου δημιουργείται «αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί «οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να στηριχθούν από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με άλλους τρόπους και άλλα προγράμματα που αφορούν αποκλειστικά  την αυτοδιοίκηση».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου σημειώνει ότι «ζητάμε τα αυτονόητα, τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών υπουργείων και επιθυμούμε να δώσετε με το δικό σας τρόπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας να κατανοήσει, ότι δεν προήρθε από παρθενογένεση αλλά και από εμάς, από τα χρήματα των επιχειρηματιών και μάλιστα καθημερινά αυτοί είναι οι οποίοι συναλλάσσονται και δημιουργούν έσοδα σε αυτές αλλά και καλύπτουν όποτε αποφασίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση την μαύρη τρύπα τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back