ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παγκόσμια ημέρα προσφύγων: Μια γιορτή στα Λιθαρίτσια

Εικόνα του άρθρου Παγκόσμια ημέρα προσφύγων: Μια γιορτή στα Λιθαρίτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2017, 15:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει σήμερα στα Γιάννενα το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με αφορμήν τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 16:00 θα γίνουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της κοινότητας των προσφύγων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Ύπατης Αρμοστείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης «Μικρή Πόλη» (Μελετίου Γεωγράφου 22).

Από τις 5 το απόγευμα και μετά, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο πάρκο Λιθαρίτσια. Εκεί θα γίνουν εργαστήρια και εκθέσεις με θέματα τη μουσική, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στις 22:00, θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής αραβικής κι αφγανικής μουσικής από το συγκρότημα «Almahabba».

«Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό πάνω σε θέματα δικαιωμάτων προσφύγων κι αιτούντων άσυλο, να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η τοπική κοινότητα όσο και η κοινότητα των προσφύγων καθώς και για της προοπτικές ειρηνικής συμβίωσης και να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων» επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία, η οποία εξέδωσε την ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις μόλις πριν από λίγη ώρα.


* H φωτογραφία είναι από την πρόσφατη έκθεση για τους πρόσφυγες «Museum Without A Home» της Οxfam

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back